Kastav 13. ožujak 2015.

Najbolje što nudi sportski Kastav

Najbolje što nudi sportski Kastav
Tea Ostojić i Marin Miletić  najbolji su sportaši Grada Kastva za 2014. godinu, a Karate Klub Kastav proglašen je najboljim sportskim kolektivom.

Tea Ostojić dugo će pamtiti 2014. godinu, u kojoj je osvojila više od 20 odličja, od čega 10 zlata. Članica Karate kluba Kastav osvojila je 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske, a s brončanim odličjima se vratila i s prestižnih europskih kupova u austrijskom Mitersilu i slovenskom Trbovlju. Spomenuti treba i 2. mjesto s regionalnog natjecanja i Županijske karate lige te osvojene medalje na međunarodnim turnirima. 

Marin Miletić kapetan je  Košarkaškog kluba Kastav, koji u 36. godini života dokazuje da godine u sportu nisu nepremostiva prepreka. Uzor je mladim kastavskim košarkašima, kao i glavni motivator u svlačionici i na parketu, naglašeno je prilikom podijele priznanja.

“Kažu mudri ljudi bolje ikada nego nikada. Nagrada je samo rezime 25 godina u sportu, u voljenom Košarkaškom klubu Kastav i možemo reći da je to dokaz mladim sportašima da ne moraju biti vrhunski, igrati u NBA ligi ili Euro ligi ili u protivnome odustati od sporta. Sport je divna priča, pregršt druženja, zabave, radosti i na koncu jedan zdravi način života. Mudro je u mladosti ulagati da bi u starosti, uz malo sreće i blagoslova, mogli uživati u godinama. Važno je da smo sretni u tome što radimo, ako je to sport nemojte nikada od njega odustati,” poručio je Marin Miletić.

“Ova nagrada za mene puno znači jer sam se jako trudila godinama. Posebno se zahvaljujem roditeljima i trenerima na podršci. Nastavit ću trenirati karate jer je to moj sport,” rekla je Tea Ostojić.

Karate klub Kastav ove godine obilježava dva desetljeća pod sadašnjim vodstvom. 1995. klub je ponovno pokrenula trenerica Lorena Zamlić. Protekle su godine donijele brojne uspjehe i trofeje, zahvaljujući kojima je Karate klub Kastav postao poznat, kako unutar, tako i izvan granica Lijepe naše. U protekloj godini, pod vodstvom trenera Bojana Marčića i trenerice Božice Ostojić, osvojeno je više od 140 odličja.
 
Priznanja Danieli Hunčak, Branimiru Paviću i Daliboru Rešu

Tenisačica Daniela Hunčak proglašena je najuspješnijom mladom sportašicom Kastva. U proteklih je pet godina ostvarila brojne uspjehe. Na prvenstvu Primorsko- goranske županije osvojila je četiri turnira te postala pobjednica Županijskog mastersa. Na državnoj razini u kategoriji do 12 godina osvojila je tri turnira, a jedan je turnir osvojila i u parovima. Na prvenstvu Hrvatske osvojila je prvo mjesto u kategoriji do deset godina.

Branimir Pavić najuspješniji je kastavski sportski djelatnik. Trener Košarkaškog kluba Kastav nakon bogate je igračke karijere zaplovio trenerskim vodama. Veliko iskustvo prenosi na sve uzraste u klubu. Pod njegovim su vodstvom juniori i kadeti osvojili drugo mjesto u županiji te igrali regionalnu ligu zapad. Seniori su sezonu završili na četvrtom mjestu A2 lige Zapad.

Priznanje je dobio i Dalibor Reš, dugogodišnji sportaš i sportski djelatnik. Reš se šahom bavi od svoje pete godine, a prije 25 godina osnovao je Šahovski klub Kastav. Vodio je juniorsku i kadetsku reprezentaciju na Europskom pojedinačnom prvenstvu u šahu. Delegat je šahovskog saveza Primorsko- goranske županije. Organizirao je brojne međunarodne turnire, poput Europskog prvenstva na kojem su Kastavke osvojile srebro. Pod njegovim vodstvom klub je osvojio 54 odličja u svim uzrastima na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.
 
HNK Rijeci priznanje za popularizaciju sporta 

Hrvatski nogometni klub Rijeka dobio je posebnu nagradu odbora za sport i tjelesnu kulturu za popularizaciju sporta i sportskih aktivnosti u regiji. Vlasnici dva Kupa bivše države te tri Kupa Hrvatske i hrvatskog Superkupa tako su osvojili još jedno priznanje.

“Nije nikad dosta nagrada. drago mi je da nas je Grad Kastav, kojeg stvarno HNK Rijeka smatra svojim, prepoznao kao dio svog sporta i hvala im u ime kluba što su nas nagradili za prošlu godinu. Kastav živi za HNK Rijeku, to je posebno i zato ćemo se uvijek nastojati pojaviti i zahvaliti im na podršci,” poručio je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeke.

Priznanja darovitim sportašima dodijeljena su članovima: Šahovskog kluba Kastav, Karate kluba Kastav, Košarkaškog kluba Kastav, Odbojkaškog kluba Kastav, Tenis kluba Kastav, malonogometnih klubova Kastav i Fantina te Sportske akademije Sinko.

“Sport je jedna od temeljnih društvenih aktivnosti i glavnih javnih potreba koju mi u Gradu Kastvu prepoznajemo, kao jednu od najvažnijih poluga, kako bi djecu usmjerili u pravcu lijepog i dobrog, kvalitetnog života, punog zdravlja. Također želimo ih motivirati da si postižući sportske uspjehe osiguraju ono lijepo u odrastanju, koje je svatko od nas tko se bavio sportom dok je bio mlad osjetio. Važno je reći da smo mi u Gradu Kastvu svjesni da koliko god se trudili, koliko god izdvajali za sport, uvijek bi trebalo i moglo malo više i to imamo na umu. Svi vi koji se bavite sportom i vaši roditelji, koji troše svoje vrijeme da bi doveli djecu na treninge, znajte da hoćemo i želimo dati još više. Želim se zahvaliti sportskim djelatnicima, koji ulažu ljubav, trud i puno svog slobodnog vremena i znanja kako bi prenijeli sportske vještine, ali i strast i ljubav prema sportu, našoj kastavskoj djeci, ali i odraslim sportašima. Zahvaljujem i roditeljima. Znam nije lako pratiti ritam koji nam vrijeme nameće, a naravno želim čestitati na uspjesima i izboru da sport bude njihova budućnost, svoj djeci koja u kastavskim sportskim klubovima provode svoje vrijeme te vrijedno i marljivo treniraju. Čestitam svima koji su nagrađeni, zaslužili su” poručio je Ivica Lukanović, gradonačelnik Grada Kastva.

“Iznimna je čast biti večeras ovdje među sportašima, mladima i odraslima. Moram istaknuti jednu vrlo bitnu stavku. Svake godine Odbor za sport ima veliki izbor sportaša, klubova, sportskih djelatnika. Imamo ih za budućnost pregršt, tako da strah za sport u Kastvu ne postoji. Svake godine imamo sve veću i veću uspješnost i to nam je vodilja. Sigurni smo da Kastav ima veliku i sigurnu sportsku budućnost,” naglasio je Bojan Marčić, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Ženska klapa Kastav, Gym Dance te Antonela Doko, dok su kadeti Košarkaškog kluba Kastav pokazali svoje umijeće s loptom.