Kastav 31. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Prepuni Kastav se uz “feštu na polne” oprostio od 2022.

Prepuni Kastav se uz “feštu na polne” oprostio od 2022.
“Zadnje polne va Kastve” su dočekali brojni Kastavci i njihovi gosti, koji su se tradicionalnim humanitarnim događanjem oprostili od godine na izmaku

Kastav je danas oko podna pucao po šavovima. To i ne čudi jer brojni su Kastavci i njihovi gosti posljednje ovogodišnje polne odlučili dočekati, u dobrom društvu, na Fortici i Trgu Matka Laginje. 


Okupljene su zabavljale jake domaće snage- “In between”, “Reaktiva” i “Kožne jakne”. Izostala dakako nije ni bogata gastro ponuda. Ugostitelji su, između ostaloga, u ponudi imali i “kastafski hot dog”, dok su lovci kuhali gulaš… 

U najsvečanijem trenutku, točno u podne, okupljeni su visoko podigli čaše i nazdravili 2023. Čestitao im je i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, poželjevši svima sve najbolje u godini koja je pred nama.


“Godina iza nas svakako je bolja od prijašnje, uz više zdravlja, druženja, veselja… Bilo je i više projekata. Radilo se, i turistička sezona je bila dobra. Naravno neke globalne stvari ponovno su utjecale na našu svakodnevicu. No, siguran sam da će iduća godina biti još bolja. Neka 2023. bude godina optimizma. Uvjeren sam da zajedno možemo puno toga dobroga napraviti. Miču nam se granice, dolazi euro, bit će zanimljivo”, rekao je Mostarac, zahvalivši onima koji su sudjelovali u organizaciji i pripremi hvalevrijednog događanja, a zaboravio nije niti na inicijatora ove lijepe kastavske priče- Andyja Cecha.


A “Zadnje polne va Kastve” i ove je godine imalo humanitarni predznak. Naime, na tradicionalnom se događanju prikupljala pomoć za najugroženije kastavske obitelji.