Kastav 28. prosinac 2021. Vjeko Alilović

Prikupljeno pola iznosa za djecu Tanzanije, akcija još traje

Prikupljeno pola iznosa za djecu Tanzanije, akcija još traje
U samo tjedan dana humanitarne akcije “I malo je puno”, koju je pokrenuo poznati volonter Oleg Medica, skupljeno je nešto više od polovice iznosa potrebnog da bi se za pedesetak djece u Tanzaniji omogućilo školovanje i hrana za cijelu godinu dana. 

Oleg Medica je poznati volonter i svjetski putnik, koji je iz svojih Matulja krenuo na put i obišao 70- ak zemalja (od Palestine, Kambodže pa sve do Indije, Irana...) mjesec i pol dana je volontirao u Tanzaniji i rekao kako ništa nije na njemu ostavilo traga kao tih 90 dana. 


“Upoznao sam predivne ljude, vratio se bogatiji za novo iskustvo, ali i sa suznim očima. Vidjeti to siromaštvo, ali istovremeno osjetiti veliku ljubav i sreću, za nas u ovom dijelu svijeta gdje se sve mjeri materijalnim gotovo je nevjerojatno, neshvatljivo”, izjavio je Medica po svom povratku iz Tanzanije. 


"Katolička misija u selu Nainokanoka, u sklopu koje su i vrtić i škola s 50- ak djece, doista pomaže koliko može, a zbog neimaštine djeca se u zadnje vrijeme hrane samo rižom, bez soli i ulja. Jedino im je to bilo preostalo, a i toga su imali zalihu za samo par dana. Među sobom smo skupili nešto novca i kupili im riže za narednih nekoliko mjeseci. Međutim, nedavno nam se javio otac Denis Ziba koji se brine o školi i vrtiću, i rekao kako su opet ostali bez hrane i da je situacija doista kritična, govori Oleg.
 

Prije tjedan dana Medica je pokrenuo humanitarnu akciju “Na kidongo ni mengi” (I malo je puno) i osmijeh na njegovom licu potvrđuje da je ponosan i sretan odazivom i uključivanjem u akciju te je udruga skupila nešto više od polovice od planiranih 60 000 kuna. 

"Hvala svima od srca, idemo svi zajedno ovu humanitarnu akciju dovesti do željenog cilja. Uključite se, nema veće sreće od osmijeha djeteta!” poručuje Medica. 


Napomenimo kako su se u akciju odmah uključili Damir Frlan i Sani Hlanuda koji su se Medici pridružili i u putovanju Tanzanijom te humanitarnom radu.

Ukoliko želite pomoći to možete učiniti uplatom na broj računa Udruge NIT: HR 4024840081135142129