Kastav 1. travanj 2020.

Prvi slučajevi koronavirusa na području Grada Kastva

Prvi slučajevi koronavirusa na području Grada Kastva

Na području Grada Kastva četiri osobe pozitivne su na koronavirus Covid- 19. Svi su boravili u inozemstvu te su bili u samoizolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

Prema podacima epidemiološke službe na području Kastva su četiri osobe pozitivne na koronavirus Covid- 19, o čemu je izvijestio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

“Riječ je o članovima dviju obitelji i ljudima koji su boravili u inozemstvu te po povratku u Kastav bili u samoizolaciji i pod nadzorom epidemiologa. Svi oni za sada imaju blaži oblik bolesti i ovim im putem želimo što brži oporavak”, poručio je Mostarac.


Kastavski gradonačelnik apelira na građane da izlaze što je manje moguće, što to se pogotovo odnosi na naše sugrađane treće životne dobi.

“Od članova Stožera civilne zaštite Grada Kastva imam informacije da upravo stariji Kastavci najviše inzistiraju na propusnicama. Pokušajte što je moguće više pomoći svojim susjedima i rodbini kako bi oni što manje izlazili. Čuvajte se i vi mlađi jer virus ne bira. Poštujte socijalnu distancu, nosite rukavice, perite ruke… i naravno mislimo pozitivno i ostanimo negativni u što većem broju”, naglasio je Mostarac.