Kastav 23. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Punoljetni “ČAnsonfest” publici donosi 17 novih skladbi

Punoljetni “ČAnsonfest” publici donosi 17 novih skladbi
“Večer novih skladbi” Festivala čakavske šansone ČAnsonfest- Kastav 2022. publici ovog petka donosi 17 novih skladbi

Kastavcima najdraža ljetna manifestacija tradicionalno će završiti uz ‘čansone’. Ovog petka, 26. kolovoza, na rasporedu je “Večer novih skladbi”, veliko finale punoljetnog 18. izdanja “ČAnsonfesta”. 

“Fascinira brojka od 18 festivala, koja je dokaz da on ima trajne vrijednosti, koje je publika prepoznala. Siguran sam da nas i nakon ovog punoljetnog čeka još puno izdanja Festivala na koji sam ja kao Kastavac zaista ponosan”, istaknuo je zamjenik kastavskog gradonačelnika Dean Jurčić, prisjetivši se sramežljivih početaka ČAnsonfesta.  


“Programe ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta do sada je posjetilo više od osam tisuća ljudi, s čime smo doista zadovoljni. Tri završna dana posvećena su Festivalu čakavske šansone”, rekao je Saša Matovina, predsjednik Udruge KKL i jedan od umjetničkih voditelja Festivala.

“Ponosni smo što imamo punoljetni Festival. Uz dužno poštovanje prema svim festivalima ČAnsonfest je drugačiji i time se ponosimo”, istaknuo je Sanjin Mandičić, umjetnički voditelj “ČAnsonfesta”, najavivši ovogodišnje izvođače, među kojima su i dva debitanta. 


A 17 novih skladbi kastavskoj će publici predstaviti: Duško Jeličić- Dule, Dino Antonić, Vivien Galletta, Francesco Squarcia, Marjan Uljan, Ana Horvat, Davor Grgurić, Damir Vrbljanac, Karin Kuljanić, Hrvoje Hegedušić, Emanuela Lazarić- Ella i “Terra Magica”, Davor Terzić, Igor Lesica, Andrina Frleta, Zemir Delić, Vlatko Filčić- File i Nevia Rigutto.

Šajeta zakasnio!

“Jedan kuriozitet… Imat ćemo na sljedećem ČAnsonfestu sudionika ovogodišnjeg festivala jer je njegova pjesma još uvijek u izradi. Naime, kao i obično, Dražen Turina Šajeta je zakasnio. Njegova pjesma za 18. ČAnsonfest tako će biti izvedena na 19. festivalu”, kroz smijeh je rekao Matovina.


Festival i ove godine prati CD, za čiju je grafičko oblikovanje zaslužan Robert Krančić, a spomenuti svakako treba i prateći program. Tako će već u srijedu biti otvorena izložba galerije Brešan- “Brodovi su isti ka i ljudi”, a dan kasnije na Lokvini će se održati akustična glazbeno poetska večer “Ča je mare” Emanuele Lazarić Elle i “Terre Magice”:

“Večer novih skladbi” počinje u 20:30 na Crekvini, a u slučaju lošeg vremena u Sportskoj dvorani Matija Katalinić. Cijene ulaznica u pretprodaji su 80 kuna, a na dan Festivala iznosit će 100 kuna.