Kastav 14. prosinac 2014.

Rasprodani božićni ukrasi

Rasprodani božićni ukrasi
Božićnih ukrasa na Kastvu ovih blagdana neće nedostajati. Jedinstveni, ručno rađeni ukrasi, koje su, na Božićnoj radionici, izradila djeca vrtića Vladimir Nazor, prodavali su se na prvom Božićnom sajmu Pod ložun. Koliko je projekt bio uspješan dovoljno govori činjenica da su neki štandovi već nakon sat vremena bili potpuno prazni, a sajam, koji je trebao trajati od 10 ujutro do 14 sati popodne, bio je završen već oko podneva, jer se više nije imalo što prodati. Dječje radove na sajmu su prodavale odgajateljice.

“Sav prihod je namijenjen za dječje igralište ispod vrtića Mavrica. Nadamo se da smo uspjeli sakupiti dovoljno da igralište malo uredimo i opremimo,“ napomenula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, Helena Ninković Budimlija.

Svi posjetitelji mogli su za simboličnih 20 kuna kupiti bon za hranu, koju su u suradnji s vrtićem pripremali brojni kastavski ugostitelji. Udruga Belica osigurala je vino, a sokove kastavski kafići.

Svoje su radove za tombolu darovali umjetnici Saša Jantolek, Meri Trošelj i Željan Pavić. Dovoljno je reći da su, po cijeni od 10 kuna, sve tombole prodane u prvih nekoliko minuta. 

Da sajam ne prođe u tišini pobrinulo se Glazbeno društvo Spinčići.

Organizator prvog Božićnog sajma Pod ložun je Dječji vrtić Vladimir Nazor iz Kastva, u suradnji s Gradom Kastvom.

“Nadamo se da će sajam postati tradicija, ali on je samo dio humanitarnih događanja u Kastvu oko Božića,” naglasila je Neva Andonov iz Grada Kastva.