Kastav 13. lipanj 2020.

Rekordan broj šetača u kastavskim šumskim ljepoticama

Rekordan broj šetača u kastavskim šumskim ljepoticama

Više od stotinu sudionika ovogodišnje šetnje “Hodeć po Loze i Lužine” okupilo se jutros na Fortici, odakle su, u organizaciji Turističke zajednice Grada Kastva, krenuli u obilazak kastavskih šumskih ljepotica.

Predivno sunčano vrijeme i još ljepše kastavske šume u grad na brege su danas privukle brojne zaljubljenike u prirodu. Na Fortici se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Kastva, okupio rekordan broj sudionika ovogodišnje šetnje “Hodeć po Loze i Lužine”.


“U aktualnoj situaciji okrenuli smo se outdoor aktivnostima za koje Kastav ima odlične predispozicije s obzirom na šume sa zanimljivim lokalitetima i uređene šetnice”, naglasio je Saša Brusić, voditelj Turističkog ureda TZG Kastva.


U vođenoj šetnji okupljeni su prošetali uz stare gradske zidine i podnožje Majevog vrha, preko Spinčićeva brega i rapalske granice, do sela Brajani podno vrha Stanić, a razgledali su i Zvirić. 


“Uz postojeće šetnice i poučne staze te zanimljiv biljni i životinjski svijet u Lozi i Lužini, Kastav ima i bogatu povijest. Kroz četverosatnu šetnju sudionike upoznajemo s brojnim zanimljivostima”, rekao je licencirani vodič Radovan Brnelić. 


S obzirom na veliko zanimanje koje je vladalo za današnju šetnju organizatori su već za sljedeći mjesec najavili novo izdanje atraktivne šetnje “Hodeć po Loze i Lužine”.