Kastav 14. srpanj 2023. Izvor: KKL

Renomirani izvođači i radionice obilježili 27. Festival gitare

Renomirani izvođači i radionice obilježili 27. Festival gitare
Završio je 27. Festival gitare, koji je obuhvatio raznolik program, uključujući inspirativne radionice gitare i koncerte renomiranih izvođača

Festival je započeo serijom radionica gitare koje je vodio gitarist, multiinstrumentalist i skladatelj Zoran Majstorović. Polaznicima je pružena prilika da poboljšaju svoje vještine i podijele svoju strast prema gitari s iskusnim profesionalcem. Radionice su omogućile glazbenicima svih razina da unaprijede svoje umijeće i razviju svoju glazbenu kreativnost.


Vrhunac festivala bio je nastup poznatog britanskog gitarista Martina Taylora, koji je svojom iznimnom virtuoznošću i dubokom glazbenom interpretacijom očarao publiku. Njegova sposobnost da iz gitare izvuče bogatstvo emocija i profinjene melodije stvorila je izuzetan doživljaj za sve prisutne. Taylor je na pozornici bio suveren, dok je njegova glazbena partnerica Alison Burns, svojim prekrasnim vokalom dodala poseban šarm i eleganciju.

Osim Martina Taylora i Alison Burns, na festivalu su nastupili i drugi izvanredni glazbenici. Zoran Majstorović i njegov trio ugostili su Aleksandera Ipavca, vrhunskog slovenskog etno-jazz harmonikaša. Prije njihovog nastupa, polaznici radionice gitare predstavili su se publici vlastitim koncertom, demonstrirajući svoj napredak i talent, a odsvirali su i dvije kompozicije koje su sami skladali.


Na Lokvini, grčko- talijanski ansambl Tsikarim izveo je mješavinu mediteranske glazbe koja je dirnula srca publike. Njihova energična izvedba i jedinstven spoj različitih glazbenih stilova stvorili su posebno i drugačije glazbeno iskustvo.

Zatvarajući ovogodišnji festival, duo Gitaramezzo, s Tvrtkom Sarićem na gitari i mezzosopranisticom Natašom Antoniazzo, jučer je izveo koncert klasične glazbe u Crkvi sv. Jelene Križarice. Njihova izvedba bila je ispunjena virtuoznošću, osjećajnošću i izražajnošću, stvarajući intimnu i emotivnu atmosferu koja je prekrasno zatvorila ovogodišnji festival.