Kastav 8. travanj 2017.

Riječkim prstenom na dva kotača

Riječkim prstenom na dva kotača
Stotinjak biciklista jutros je, po prelijepom vremenu, iz Kastva krenulo na “put” oko Rijeke. Prvog dana Bike Rijeka Weekenda sudionici prolaze kroz Klanu, Viškovo, Jelenje i Čavle te se vraćaju u grad na brege.
 
Ljepote riječkog prstena s malo se čime mogu usporediti, a najbolje ih se, kažu mnogi, doživjeti može na dva kotača. Dobro to znaju i organizatori Bike Rijeka Weekenda. Upravo zahvaljujući njima u čarima riječkog prstena danas i sutra uživat će biciklisti iz svih krajeva Hrvatske. Njih stotinjak jutros se okupilo na kastavskoj Fortici. 
 
“Cijela ova priča je nastavak projekta Bike Rijeka, biciklističke transverzale riječkog prstena i mreže biciklističkih ruta i staza Rijeke i prstena, devet gradova i općina. Kako bi se popularizirao biciklizam organizirali smo ovo dvodnevno biciklističko druženje,” rekao je Bojan Šenkinc iz agencije Promotiv Travel Outdoor.
 
Organizatori su pripremili dvije rute; dužu od 40 kilometra (Kastav- Breza- Marčelji- Saršoni- Jelenje- Zastenice- Lukeži- Lopača- Kablari- Marinići- Kastav) s ukupno 520 metara uspona te kraću od 23 kilometra (Kastav- Breza- Marčelji- Saršoni- Kablari- Marinići- Kastav) s 250 metara uspona. 
 
Sutra okupljanje u Kraljevici
 
Dvodnevno biciklističko druženje nastavlja se sutra. Okupljanje je u Kraljevici (Dvorac Frankopan), a biciklisti će ponovno moći birati između dvije rute. Duža iznosi 35 kilometara sa 650 metara ukupnog uspona (Kraljevica- Šmrika- Hreljin- Škrljevo- Sveti Kuzam- Sopalj- Bakar- Kraljevica), a kraća 23 kilometra s 440 metara uspona (Kraljevica- Križišće- Hreljin- Bakar- Kraljevica).
 
Organizatori Bike Rijeka Weekenda su agencija Promotiv Travel Outdoor, BBK Team Rodeo te turističke zajednice iz riječkog prstena.