Kastav 26. svibanj 2019.

Rijeka trkača potekla gradom na brege

Rijeka trkača potekla gradom na brege
Tradicionalnim 44. Kastafskim krosom i 15. Memorijalnom utrkom "Zehrid Kadrić- Zeko” jučer su, u organizaciji SRK Rika, u Kastvu započele ovogodišnje Kastavske sportske igre.

Gotovo 150 sjajno raspoloženih zaljubljenika u trčanje, među kojima i trkači iz daleke Norveške, jučer je trčalo gradom na brege. Sudionike su pozdravili zamjenik gradonačelnika Dalibor Ćiković i predsjednik Odbora za sport Bojan Marčić.


Čak šezdesetak malih trkača sudjelovalo je na Mini krosu na 500 metara, odnosno jedan kilometar, a neki su se okušali i u utrci na 6 kilometara. Na 500 metara slavili su Martin Andlar i Silvija Žilić, a kilometarsku su stazu najbrže pretrčali Fran Škrobolja i Elena Ban.

Odrasli su trčali na 6, odnosno na 13,5 kilometara. Pobjednici rekreativne utrke na 6 kilometara su Ivan Blečić i Sandra Žilić, a na stazi dugoj 13,5 kilometara najbrži su bili Antonio Ban i Ingrid Nikolesić. 


U kategoriji do 35 godina najbrži su bili Antonio Ban i Valentina Šćur, u kategoriji od 35 do 50 godina David Marot i Ingrid Nikolesić, u kategoriji od 50 do 60 godina Siniša Marinković i Diana Klobučar-Malešević, a u kategoriji starijih od 60 godina Ivan Čotra. 

Zanimljivo, umjesto klasičnih medalja trkači su dobili ručno izrađena odličja od drveta ukrašena kastavskim motivima, rad Suzane Albertini.

Foto: Davor Pavlović