Kastav 24. srpanj 2023. Izvor: PGŽ

Sanacija ceste u Kastvu trebala bi biti završena u rujnu

Sanacija ceste u Kastvu trebala bi biti završena u rujnu
Radove vrijedne gotovo 400.000,00 eura financiraju Primorsko-goranska županija i Grad Kastav

Župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Izabela Linčić Mužić, u pratnji gradonačelnika Kastva Mateja Mostarca i ravnatelja ŽUC-a Roberta Maršanića, obišli su radove na sanaciji ceste na lokaciji Gornji Turki vrijedne gotovo 400.000,00 eura koje u pedeset postotnom iznosu sufinanciraju Primorsko-goranska županija i Grad Kastav.

Župan se zahvalio Gradu Kastvu na uloženim sredstvima istaknuvši da se Županijskoj upravi za ceste PGŽ prihodi nisu povećavali u posljednjih 20 godina. “Posebno mi je drago da Grad Kastav sudjeluje u sufinanciranju jer prioriteta je mnogo, međutim, sredstava nema dovoljno s obzirom na to da država 20 godina nije povećala prihode ŽUC-u”, kazao je župan.

Gradonačelnik Mostarac izrazio je zadovoljstvo s nastavkom radova kojima se podiže razina sigurnosti u prometovanju na tom području.


“Nalazimo se u MO Brnčići, mjesnom odboru koji se jako brzo razvija i to mora pratiti i infrastruktura. Iako su ljetni mjeseci, ne stajemo, već u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i njezinom upravom za ceste, radimo na rekonstrukciji ovog dijela ceste kao nastavak radova od prošle godine i jedne cjeline koja spaja Kastav i Viškovo. Drago mi je da je prepoznata potreba za rekonstrukcijom s obzirom na količinu automobila koja prometuje ovom dionicom, ali i obližnje dječje igralište koje iziskuje infrastrukturu s nogostupom. Cijelo ovo područje činimo sigurnijim i sukladnim današnjim standardima u cestogradnji”, rekao je Mostarac.

“Ugovoreno trajanje radova je 75 radnih dana, a trebali bi biti finalizirani tijekom rujna kada će ova cesta biti u punoj funkciji i dovoljno široka za normalno prometovanje”, izjavio je Robert Maršanić, ravnatelj ŽUC-a PGŽ, nadodavši da je riječ o nastavku radova započetih prošle godine na lokaciji ŽC 5020 Gornji Turki, koji obuhvaćaju sanaciju ceste, potpornih zidova i oborinske odvodnje.

Naglašeno je i kako je od 2015. godine na području Kastva uloženo više od 2 milijuna eura u županijske i lokalne ceste od strane ŽUC-a.