Kastav 29. srpanj 2023. Foto: KKL i N. Cvjetović

Sjajni Matija Cvek i "The Funkensteins" nastupili u Kastvu

Sjajni Matija Cvek i "The Funkensteins" nastupili u Kastvu
Jučer su u sklopu Kastafskoga kulturnoga leta održana dva sjajna događanja koja su privukla brojne zaljubljenike u glazbu i umjetnost 

Matija Cvek & "The Funkensteins" održali su koncert na prepunoj Crekvini, koja je postala epicentar kulturnih zbivanja u Kastvu. Uspon ovog mladog glazbenika na hrvatskoj glazbenoj sceni, s hitovima poput “Ptice” i “Trebaš li me” privukao je brojne obožavatelje na najljepšu kvarnersku pozornicu. "The Funkensteins" i Cvek dio svoje popularnosti zasigurno mogu zahvaliti energičnim live nastupima i zaraznim coverima funk, pop i R&B izvođača.


Matijin uspon na glazbenoj sceni počeo je sjajnim singlom “Visine”, a nakon toga nije prestao osvajati nagrade i priznanja. Njegova autentičnost i talent učinili su ga jednim od najtraženijih glazbenika u zemlji, a sudeći po reakciji publike na jučerašnjem koncertu, ta popularnost ne prestaje rasti.

Otvorena izložba "Kontra kurenta"

Drugi događaj koji je privukao ljubitelje umjetnosti bila je izložba "Kontra kurenta" Slavka Marića, koja je otvorena u Galeriji Trojica, smještenoj u kastavskoj crkvici na Trgu Lokvina. Ova izložba predstavlja pravo umjetničko putovanje kroz autorovu inspiraciju i vizualnu rapsodiju koja osvaja posjetitelje. Izložba će biti otvorena do 17. kolovoza 2023., a svi ljubitelji umjetnosti mogu je razgledati svakodnevno od 18 do 21 sat.


"Kastafsko kulturno leto" nastavlja se večeras, 29. srpnja, u 21 sat, stand-up komedijom "Brak, dijete i povremeni seks" Marka Dejanovića.