Kastav 3. srpanj 2023. Izvor: KKL

Spektakularni “Duhi” oživjeli bogatu prošlost Kastva

Spektakularni “Duhi” oživjeli bogatu prošlost Kastva
Predstava je prikazala ne samo jezično zavičajno nasljeđe, već i dublje vrijednosti koje su oblikovale identitet Kastva

Na prekrasno osvijetljenoj Crekvini, pod vedrim, zvjezdanim nebom, održana je dugoočekivana premijera predstave “Duhi”, za koju se tražila karta više.

Jučerašnja premijera predstavlja vrhunac cjelogodišnjeg napora, udruženih snaga članova amaterskog kazališta i predanog tima stručnjaka, s ciljem promicanja bogatog čakavskog dijalekta i čuvanja iznimnih vrijednosti kulturnog nasljeđa Kastavštine.


Redatelj Serđo Dlačić, zajedno s asistenticom Klarom Peranić, uspio je stvoriti nevjerojatno vjeran prikaz života i mentaliteta ljudi koji su nekoć naseljavali ovaj predivni kraj. Scenograf Saša Jantolek i savjetnik za kostime Marijan Padavić svojim su radom dodatno obogatili doživljaj, stvarajući atmosferu koja je dočarala autentičnost Gervaisova komada. Kroz duhovite dijaloge, ples i glazbu- koju su izvodili Muška i Ženska klapa “Kastav” - predstava je prikazala ne samo jezično zavičajno nasljeđe, već i dublje vrijednosti koje su oblikovale identitet Kastva.


Glumačka postava, koju čine Mario Lipovšek Battifiaca, Jasna Kinkela, Meri Cech, Silvia Zoretić, Zoran Ravnić, Zoran Kinkela, Andy Cech, Zlatko Vičić, Andrija Frlan, Saša Matovina, Tajana Dukić, Mirna Rubeša, Linda Lenac, Maja Stepančić i Natali Vičić, pružila je izvanredne izvedbe koje su naišle na ovacije i oduševljenje publike. Ovaj uspjeh predstavlja potvrdu kvalitete i posvećenosti Udruge Kastafsko kulturno leto, koja je uspjela okupiti najbolje snage amaterskog kazališta te stvoriti iznimno kreativan i talentiran ansambl.


Zbog velikog interesa publike, s ponosom najavljujemo dodatnu izvedbu predstave “Duhi”, koja će se održati sutra, 04. srpnja u 21 sat.