Kastav 27. prosinac 2023. K.V./Damirov Foto Kutak

Spinčićeva muzika divnim se koncertom oprostila od 2023.

Spinčićeva muzika divnim se koncertom oprostila od 2023.
Spinčićeva muzika svoju je glazbenu godinu kraju privela na najbolji mogući način, na oduševljenje brojne publike

Kastavcima poznati i dragi zvukovi sinoć su odjekivali Boćarskim domom Slavko Stanić, gdje je Glazbeno društvo Spinčići održalo tradicionalni Novoletni koncert. Spinčićeva muzika svoju je glazbenu godinu tako kraju privela na najbolji mogući način, na oduševljenje brojne publike. 


Na tradicionalnom je koncertu na Stipanje nastupilo čak 45 glazbenika, koji su se publici predstavili raznovrsnim repertoarom, na kojem se našlo za svakoga ponešto, od klasike, do modernih skladbi. Kao posebni gosti ove su godine nastupili članovi Folklornog ansambla Zora.


Poseban su pljesak publike zaslužili mladi glazbenici kojima je sinoćnji nastup bio prvi, a to su: Tino Kućel, Tin Prančević, Emanuel Sušanj i Gašpar Vukušić. Na samom se kraju Društvo, na čelu s novim predsjednikom Zoranom Butorcem, zahvalilo dugogodišnjim članovima. 


Plakete za desetljeće u Spinčićevoj muziki dobili su Dorotea Blažić i Mihalea Kalčić. Robert Tancabel dobio je plaketu za 20, Tanja Grbac za 25, a Zoran Butorac, Nino Sinčić i Laura Rubeša za 35 godina vjernosti. Priznanje za 45 godina u Društvu dobili su Oliver Grbac i Ranko Vlah, a za pola stoljeća “muziciranja” nagrađen je Damir Blažić.