Kastav 15. prosinac 2020.

Spinčićeva muzika poručila: "Sretan Božić i novo leto"

Spinčićeva muzika poručila: "Sretan Božić i novo leto"
Spinčićeva muzika ove godine nažalost neće moći održati tradicionalni “Novoletni koncert”, ali je ipak pronašla način da svim ljudima dobre volje zaželi “Sretan Božić i novo leto”

Glazbeno društvo Spinčići ovu, po mnogočemu specifičnu, godinu nažalost neće moći završiti svojim tradicionalnim “Novoletnim koncertom”.

“Ovo je bila godina s vrlo malo nastupa, ali su naši glazbenici ipak vrijedno radili na pripremi proslave stote obljetnice Društva, koja se navršava sljedeće godine. Nažalost, s obzirom na poznatu situaciju, ove godine neće se održati tradicionalni Novoletni koncert i to nam je jako žao. Stoga su se članovi GD Spinčići još jednom organizirali, i svaki iz svog doma mobitelom snimili svoju dionicu božićne pjesme We wish you a Merry Christmas”, poručuju iz Spinčićeve muzike. 
 
Mlađi članovi orkestra odradili su pripremu s dirigentom Darkom Čargonjom, a kad su sve snimke objedinjene, nastao je atraktivan video kojim je Glazbeno društvo Spinčići vjernoj publici i svim ljudima dobre volje zaželjelo “sretan Božić i novo leto”.
 
“Posebnost ovog uratka je što su, uz članove puhačkog orkestra, u projektu sudjelovali i polaznici internog glazbenog tečaja, od kojih neki uče svirati tek 2 ili 3 mjeseca, pa smo na njih posebno ponosni”, naglašavaju iz Glazbenog društva Spinčići, koje po svemu sudeći ne mora brinuti za budućnost.