Kastav 27. prosinac 2016.

Spinčićeva muzika velikim koncertom kraju privela 2016.

Spinčićeva muzika velikim koncertom kraju privela 2016.
Tradicionalnim “Novoletnim koncertom” Glazbeno društvo Spinčići se, u velikom stilu, oprostilo od godine na izmaku. Školskom sportskom dvoranom sinoć su odjekivali dobro poznati hitovi.

Već više od tri desetljeća Spinčićeva muzika godinu kraju privodi velikim tradicionalnim “Novoletnim koncertom”. Nekoliko stotina gledatelja sinoć je u Školskoj sportskoj dvorani u Kastvu uživalo u šarolikom repertoaru, od klasike, koračnica, do provjerenih starih hitova. Sve pod dirigentskom palicom Darka Čargonje.

Svake godine na koncertu Spinčićeva muzika ima i posebne goste. Sinoć je ta čast pripala Mješovitom pjevačkom zboru ‘’Ronjgi’’, koji je upotpunio sjajnu glazbenu večer u Kastvu. Na sinoćnjem su se koncertu okupljenima predstavila trideset i dva člana Spinčićeve muzike, a publici su predstavljena i četiri debitanta, izdanka interne glazbene škole: Klara Pavlović, Ema Sušanj, Dorotea Blažić i Toni Lesica.
 
Šest desetljeća “staža” Laura Sprohara

Priznanja su sinoć dobili i jubilarci. Za 10 godina u Glazbenom društvu Spinčići nagrađene su Maja Jurdana i Sunčana Doričić. Dvostruko više u društvu je Daniel Klanjac. Nagradu za četvrt stoljeća vjernosti dobio je Adriano Grbac, a priznanje za gotovo nevjerojatnih šezdeset godina u Glazbenom društvu Spinčići dodijeljeno je Lauru Sproharu.
 
Glazbeno društvo Spinčići

Spinčićeva muzika, koja ove godine obilježava 95. obljetnicu, davno je postala jedinstveni kastavski brend. Društvo danas ima četrdesetak članova, a s ponosom ističu raspon godina od 7 do 70. U sklopu društva djeluje i glazbena škola, koja je jamstvo da će Spinčićeva muzika još dugo biti ponos grada na brege.