Kastav 30. studeni 2021. Klaudio Vrančić

"Spinčićevoj muziki" dodijeljena godišnja nagrada PGŽ 

"Spinčićevoj muziki" dodijeljena godišnja nagrada PGŽ 
Glazbenom društvu Spinčići je u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja dodijeljena godišnja nagrada Primorsko goranske županije. “Spinčićeva muzika” nagradu je dobila povodom obilježavanja 100 godina neprekidnog djelovanja, za očuvanje tradicije, kulture i glazbenog amaterizma.

Spinčićeva muzika ove godine obilježava 100 godina neprekidnog djelovanja, a šlag je na njihovu slavljeničku tortu stavila Primorsko- goranska županija. Naime, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Glazbenom društvu Spinčići danas je dodijeljena godišnja nagrada PGŽ.


Spinčići su nagradu dobili, na prijedlog Udruge Kastafsko kulturno leto, povodom obilježavanja stote godišnjice neprekidnog djelovanja, očuvanja tradicije, kulture i glazbenog amaterizma. 


“iznimno smo ponosni na ovu nagradu, koja nam je nedostajala u kolekciji. Za ovu stogodišnjicu nam je došla kao točka na i. Zahvaljujemo se predlagatelju KKL- u i Primorsko- goranskoj županiji što su prepoznali dugogodišnji trud”, poručila je Lorena Blažić Poščić, predsjednica Glazbenog društva Spinčići. 


Drugu godišnju nagradu Primorsko- goranska županija danas je dodijelila Društvu crvenog križa PGŽ, dok je u najsvečanijem trenutku nagrada za životno djelo uručena profesorici Ivi Lukežić. 


Laureatima su čestitali bivši i aktualni predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i Marko Boras Mandić te primorsko- goranski župan Zlatko Komadina.