Kastav 13. veljača 2015.

Spinčići kao Kitzbühel

Spinčići kao Kitzbühel
Ono što je Streif u Kitzbühelu za skijaše to su Spinčići za maškare na balinjerama. Posljednja ovosezonska Balinjerada u riječkom prstenu odvožena je na najbržoj, najužoj, najopasnijoj, najluđoj, ali i najzabavnijoj maškaranoj stazi. 

Iako su mogli birati između dvije dionice, većina sudionika odlučila se za onu dužu te tako dodatno začinila ionako začinjenu maškaranu nizbrdicu.

Jubilarnu 10. Balinjeradu otvorili su limena glazba Spinčići i Duško Jeličić, krivac koji je maškare upoznao s balinjerama, nakon čega je nastala “groznica” koja se iz godine u godinu širi riječkom okolicom. 

“Čestitan ča ste zdurali 10 let to ni lahko, to znaju oni ki to organiziraju. Želin van još puno sreće, zdravlja i jubavi. takimičari oprez i živio pust,” poručio je okupljenima Duško Jeličić.

Najbrže maškare na svijetu dobro su zabavile sebe, ali i nekoliko stotina gledatelja raspoređenih uz stazu.

“Jako smo zadovoljni, skupilo nas se je, nismo očekivali taj broj ljudi, ali za 10. balinjeradu odlično, super,” poručila je Iva Blečić iz Pusnog odbora Spinčići. 

Nakon što je stigao zadnji natjecatelj fešta se u ciljnoj ravnini nastavila u izvrsnoj atmosferi,  dakako uz glazbu, dobru hranu i još bolje piće.

“Sako leto je se boje i boje, iako je kriza to vavek lepo zgleda. Domaći ljudi, dobra atmosfera, lepo je,“ rekla je Karmen Puhar Dragičević iz Turističke zajednice Grada Kastva.

Organizator, pusni odbor Spinčići, za sve je sudionike pripremio medalje, dok su najuspješniji kući otišli s peharima.