Kastav 26. kolovoz 2017.

Staraju glasovi kastavske publike, Antoniću žirija

Staraju glasovi kastavske publike, Antoniću žirija
Mauro Staraj i skladba “Ako jutra oči ne otpren” dobili su najviše glasova kastavske publike, na sinoć održanom 13. “ČAnsonfestu. Najboljom ČAnsonom stručni žiri je proglasio pjesmu “Moj bit će celi svit”, koju je na Crekvini izveo Dino Antonić.

Kastavci i njihovi gosti sinoć su “slavili” čakavštinu. 13. “ČAnsonfest” na predivnoj je kastavskoj Crekvini okupio jake snage “ča- vala”, koje su predvodili: Mirjana Bobuš, Duško Jeličić, Vivien Galetta, Katja Budimčić, Antonio Krištofić, Mensur Puhovac, Mauro Staraj, Dino Antonić…

Izvođači su se predstavili s dvadeset novih čakavskih skladbi pa je kastavska publika na samom kraju imala težak posao. Najviše glasova Kastavci su dali Mauru Staraju i pjesmi “Ako jutra oči ne otpren”.Najbolja ovogodišnja ČAnsona, po izboru stručnog žirija, je skladba “Moj bit će celi svit”, koju je na Crekvini sinoć izveo Dino Antonić.


Nagradu za najbolji tekst osvojila je skladba “Zakračunaj”, autorice Rajke Jurdana- Šepić, koju je izveo Antonio Krištofić. Nevia Rigutto, koja se u Kastvu predstavila s pjesmom “Mati” dobila je nagradu za najbolju interpretaciju, dok je nagradu za najizvođeniju skladbu s prošlogodišnjeg festivala osvojio Mario Lipovšek za pjesmu “Na punta Groti”.

Na samom početku 13. “ČAnsonfesta” publiku je pozdravila predsjednica Udruge Kastafsko kulturno leto- Helena Ninković Budimlija, koja se osvrnula za sjajan ovogodišnji program, a okupljene je pozdravio novi kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. Festival je vodila Irena Grdinić.

“ČAnsonfest” tradicionalno zatvara “Kastafsko kulturno leto”. No, manifestacija će ove godine završiti onako kako je trebala početi- predstavom “Njuške”, koja je zbog lošeg vremena odgođena za 10. rujna.