Kastav 15. rujan 2019.

Stotinu sudionika trčalo Kastvom u humanitarne svrhe 

Stotinu sudionika trčalo Kastvom u humanitarne svrhe 

Humanitarna utrka “Tri, 4, sad”, partnerski projekt udruge EDURI i SRK- a Rika, koji se održava uz pomoć Grada Kastva, na Fortici je jučer okupila stotinjak sudionika svih uzrasta.  

Na kastavskoj se Frotici jučer okupilo čak 110 trkača svih uzrasta, sudionika velike humanitarne utrke “Tri, 4, sad”. 


Utrku je simbolično otvorio njen mali ambasador, dječak Boris, iz Udruge za sindrom Down- Rijeka 21, a sva prikupljena sredstva, poručuju organizatori, namijenjena su za terapijski rad.


Za najmlađe su trkače organizatori pripremili pola kilometra dugu stazu kroz staru gradsku jezgru, dok su oni nešto stariji i izdržljiviji pretrčali šest kilometara do Zvirića i natrag. 


Nedostajalo nije ni popratnih sadržaja, mališani su tako, između ostaloga, uživali u gumenom gradu, a oni nešto stariji mogli su izmjeriti tlak i šećer. 


Organizatorima su u pomoć priskočili Savjet mladih Grada Kastva i Udruge Koga briga, čiji su članovi ocrtavali majice, kao i Decathlon Hrvatska i Klub Bačva te kastavski ugostitelji koji su se pobrinuli da sudionici iz grada ne brege kući ne odu gladni. 


“Tri, 4, sad” je parterski projekt udruge EDURI i SRK-a Rika, koji se održava uz pomoć Grada Kastva, a čiji je cilj poticanje volontiranja, bavljenja sportom i druženja. Projektom je otvoren Europski tjedan mobilnosti.