Kastav 2. lipanj 2016.

Svečano otvorene 53. Kastavske sportske igre

Svečano otvorene 53. Kastavske sportske igre
53. Kastavske sportske igre službeno su otvorene ispred Školske sportske dvorane. Brojni sportaši i sportašice u Kastvu će se natjecati u dvanaest različitih sportova i to sve do 11. lipnja, kada igre završavaju. 

Košarka, odbojka, mali nogomet, tenis, biciklizam, karate, trčanje, boćanje, ples, graničar, šah te briškula i trešeta sportovi su i natjecanja okupljena pod okriljem Kastavskih sportskih igara, dugovječne manifestacije, koja je ove godine dočekala svoje 53. izdanje. 

Ovogodišnje Kastavske sportske igre otvorio je gradonačelnik Ivica Lukanović.  

“Želim svima puno uspjeha na natjecanjima. Grad Kastav radi s djecom, zato je ova dvorana poznata kao rudnik sporta, zdravlja i dječjih osmijeha. Nadam se da u njoj uživate jer je građena za vas. Ponosan sam na vaš rad i vaše uspjehe i znam da među vama ima mnogo budućih sportskih zvijezda,” poručio je Lukanović.

Okupljenim je sportašima sreću u natjecanjima poželio i Bojan Marčić predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva.
 
Matošević, Radu i Močinić

Svečano otvaranje uveličala su dobro poznata sportska imena: rukometaš Valter Matošević, vaterpolist Primorja Cosmin Radu i nogometaš Rijeke Ivan Močinić, koji su pomogli gradskim čelnicima u podjeli priznanja sudionicima i pobjednicima netom završenog turnira u graničaru. 

No, ako je suditi po reakciji okupljenih, najveća zvijezda svečanog otvaranja ipak je bio Hrčak Hrki, službena maskota Europskih sveučilišnih igara. 

U glazbenom dijelu svečanog otvaranja nastupio je duo “It takes two” koji sačinjavaju Aleksandar Šupak i Silvija Zoretić, a svoj su obol dale i mlade članice plesne skupine Gym Dance.