Kastav 31. svibanj 2018.

Svečano otvorene 55. Kastavske sportske igre

Svečano otvorene 55. Kastavske sportske igre
Više od pola stoljeća hvalevrijedne tradicije nastavljeno je jučer ispred Školske sportske dvorane Kastav, gdje su svečano otvorene 55. “Kastavske sportske igre”.  

Povodom proslave Dana Grada Kastva, koji ove godine obilježava četvrt stoljeća postojanja, tradicionalno se održavaju Kastavske sportske igre. Hvalevrijedna kastavska manifestacija, više od dvostruko starija od Grada u čiju se čast odvija, ove je godine dočekala svoje 55. izdanje. 

Svečanom otvorenju, na terasi Školske sportske dvorane Kastav, jučer su prisustvovali brojni Kastavci. Okupljene su pozdravili Bojan Marčić, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Grada Kastva i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji je otvorio igre, naglasivši kako je iza Kastavaca jedna od najuspješnijih sportskih godina, prepuna izvanrednih rezultata. 

Najmlađe je posebno razveselio posjet proslavljenih hrvatskih sportaša rukometaša Valtera Matoševića i vaterpolista Igora Hinića, koji su dodijelili priznanja najuspješnijima u turniru u graničaru, što se održao uoči otvorenja igara.  

Za šećer na kraju ove su godine bili zaduženi članovi skupine Parkour Rijeka- “Ri-Run”, koji su svojim umijećem oduševili okupljene ispred Školske sportske dvorane.

55. Kastavske sportske igre traju sve do 10. lipnja i obuhvaćaju različite sportove kao što su: nogomet, košarka, tenis, odbojka, šah, atletika, stolni tenis… Program i satnicu natjecanja pogledajte OVDJE.