Kastav 28. rujan 2022. Klaudio Vrančić

Tisuće gostiju u Kastvu će dočekati isto toliko litara vina

Tisuće gostiju u Kastvu će dočekati isto toliko litara vina
Na najveći “kastafski blagdan”- Belu nedeju “grad na brege” i ove će godine pohoditi desetak tisuća posjetitelja, a u Kastvu će ih dočekati isto toliko litara vina i bogat zabavni program te tradicionalna sajamska ponuda

Sve je spremno za Belu nedeju- najveći “kastafski blagdan”. Hektolitri vina, kulturno- zabavni sadržaji, ugostiteljska i sajamska ponuda… Bogat program trodnevne kastavske “fešte od vina”, stare više od šest stoljeća, najavljen je ispred Kuće Belice. 


“Od 1400. godine u ovo vrijeme Kastav je centar svijeta. Potrudili smo se da ove godine Belu nedeju vratimo na ono na što su naši Kastavci i svi dragi gosti navikli- na veliku ponudu, dobru zabavu, mlado vino i druženje. Siguran sam da će u Kastav doći velik broj ljudi”, najavio je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, zahvalivši svima koji su pomogli da se Bela nedeja ove godine organizira na visokoj razini.


“Na Crekvini će se održavati Festival vina Kvarnera, uz veliki izbor vina s Kvarnera, ali i ostalih dijelova Hrvatske. Na Lokvini će biti Eno i gastro kutak, a na Trgu Istarske vile bit će kutak za najmlađe. Ispod Gitare smjestili smo jedan novi sadržaj- Pirun, kastavski gastro kantun. Na Trgu Matka Laginje bit će glavni stage s najjačim zabavnim dijelom i cjelodnevnim programom”, najavio je Saša Brusić, direktor TZG Kastva. 


A jake domaće snage, koje će posjetitelje zabavljati, od subote do ponedjeljka, u Kastvu, predvode: Koktelsi, D’Beni Band, Mauro Staraj & La Banda, Infinity band i Supercover Band.

“Program je uistinu fantastičan, šarolik, uz raznovrsne izvođače. Bit će za svakog ponešto od polke do DJ- a. Puno je lokalnih izvođača koji će sigurno znati zabaviti masu ljudi koja dođe na Belu nedeju”, kazao je Andy Cech iz Supercover Banda. 
 
Po nekim procjenama Kastav će ove godine pohoditi oko 10 tisuća posjetitelja, koje čeka isto toliko litara vina. Bogatu i šaroliku ovogodišnju eno ponudu najavio je Miljenko Host, predsjednik Udruge Belica.

Spomenimo kako se i ove godine najpoznatija kastavska manifestacija održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji će i sam doći “pozdraviti” Belu nedeju.  


Važno je naglasiti kako će za vrijeme trajanja Bele nedeje doći do preregulacije prometa na području Kastva o čemu više možete saznati OVDJE