Kastav 21. travanj 2022. K.V.

U kastavskom vrtiću od ove godine i sportska skupina

U kastavskom vrtiću od ove godine i sportska skupina
Djeca imaju na raspolaganju sportsku dvoranu u dva termina tjedno, a za sve ostale aktivnosti koriste gradske ulice i trgove i predivnu šumu

U kastavskom vrtiću “Vladimir Nazor” od ove godine djeluje i sportska skupina u objektu koji se nalazi u jezgri starog grada. Djeca uz sve prirodne resurse imaju mogućnost korištenja sportske dvorane. 

Odgajateljice Marina Kefelja i Sandra Troskot- Ugrčić ističu kako je svakodnevno kretanje jedan od istaknutih preduvjeta u održavanju uravnoteženog stanja organizma i razine zdravlja općenito, a posebice kod djece rane i predškolske dobi.


Primjereni kineziološki programi i sadržaji već od najranije dobi su vrlo djelotvoran način da dijete počne razvijati zdrav način života u ranom djetinjstvu. Jedan od zadataka kinezioloških programa i sadržaja jest razviti svijest o potrebi tjelesnog vježbanja. 

Program se provodi svakodnevno, integriran je u redovan odgojno- obrazovni program, a namijenjen je djeci predškolskog uzrasta od navršene treće godine do polaska u osnovnu školu.