Kastav 30. svibanj 2020.

Proširenom cestom uskoro do novog groblja u Žegotima

Proširenom cestom uskoro do novog groblja u Žegotima
Novo kastavsko groblje, vrijedno oko 6,7 milijuna kuna, trebalo bit gotovo do kraja ljeta, a u Žegotima su u tijeku i radovi na cesti od radne zone do križanja, koji bi trebali završiti do listopada.

Grad Kastav nastavlja s kapitalnim investicijama među kojima je i novo groblje u Žegotima, vrijedno oko 6,7 milijuna kuna. Izgrađena je mrtvačnica, kao i ukopna mjesta, a trenutno se radi na oko 70 metara dugoj pristupnoj cesti i parkingu s 80- ak mjesta.


Projektom, koji bi trebao biti završen do kraja ljeta, dobiveno je 71 ukopno mjesto, kao i blok niša s 80 ukopnih mjesta u tri nivoa. Za novo groblje Grad je osigurao čak 29 tisuća kvadrata, a u prvoj fazi iskorištena je tek petina prostora.

U Žegotima se radi i na dijelu županijske ceste koja spaja radnu zonu s križanjem. Radovi na dionici dugoj petstotinjak metara, vrijedni 9 milijuna kuna, trebali bi završiti do listopada. 


Kako bi omogućio izgradnju kolnika propisanih gabarita s pješačkim nogostupom po cijeloj dužini, autobusnim ugibalištem te riješenim sustavom oborinske odvodnje Grad je otkupio 1.509 m2 zemljišta, vrijednog 390.000 kuna.