Kastav 30. svibanj 2024. Izvor: AK Rika

U subotu 49. Kastafski kros i mini kros za osnovnoškolce

U subotu 49. Kastafski kros i mini kros za osnovnoškolce
U subotu, 1. lipnja, u sklopu bogatog programa obilježavanja Dana grada Kastva održava se 49. Kastafski kros i 20. Memorijal prof. Zehrid Kadrić Zeko. Na startu ispred Gradske lože u Kastvu okupit će se 166 sudionika koji će se okušati na stazi od 8 km ili 13.5 km.

Kastafski kros izazovna je utrka koja pruža nevjerojatan doživljaj trčanja kroz prekrasne pejzaže Kastavske šume. Ovo je jedna od najdugovječnijih utrka u trčanju u Hrvatskoj. Zadnjih godina održava se u organizaciji Atletskog kluba Rika iz Kastva i suorganizaciji s Gradom Kastvom. Glavi sponzor utrke je Decathlon.

“U sklopu 49. Kastafskog krosa ove subote održavaju se i dvije uzbudljive utrke za najmlađe. Nema prijava, nema startnine. Samo budite između 9.15 i 9.45 kod Gradske lože u Kastvu”, ističu organizatori.

Učenici od 1. do 4. razreda imat će priliku pokazati svoje trkačke vještine na stazi dugoj 500 metara. Start je u 10:10. Učenici od 5. do 8. razreda imat će priliku izazvati svoje granice na stazi dugačkoj jedan kilometar. Start je u 10:15. Organizator je pripremio nagrade i iznenađenja za sudionike.

“Roditelji okupite djecu i pridružite nam se na malom Kastafskom krosu. Budite dio nezaboravnog sportskog iskustva koje će ojačati tijelo i duh vaših najmlađih” poručuju iz Kastva.