Kastav 9. rujan 2019.

Učitelji prvašiće dočekali pjesmom, a učenici plesom

Učitelji prvašiće dočekali pjesmom, a učenici plesom

Čak 103 kastavska prvašića, raspoređena u četiri razreda, danas su krenula u Osnovnu školu “Milan Brozović”. U dvorištu škole prigodnim su ih programom dočekali učitelji i učenici, a sreću im je poželio i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac. 

U kastavsku Osnovnu školu “Milan Brozović” u četiri odjeljenja prvog razreda, danas su krenula 103 prvašića. Na svečanosti u dvorištu škole dočekali su ih sjajno raspoloženi pa i raspjevani učitelji te rasplesani učenici, a pozdravio ih je i kastavski gradonačelnik Matej Mostarac, koji im je zaželio uspješan početak školovanja.


Grad Kastav i ove je godine za sve učenike 1. razreda osnovnih škola s prebivalištem na području Kastva osigurao iznos od 200 kuna za nabavku školskog pribora, a ovaj se program u kontinuitetu provodi od 2003. godine.

Pravo na pomoć u troškovima nabavke radnih bilježnica i sufinanciranje troškova marende za učenike osnovnih škola ostvaruju učenici čiji roditelji, skrbnici ili učenik ispunjavaju socijalni uvjet, uvjet prihoda ili su djeca udomiteljskih obitelji, a temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Kastva. Pomoć u troškovima nabavke udžbenika za svakog učenika osnovnih  škola odobrava se u iznosu od 500 kuna po školskoj godini. 


Grad Kastav sufinancira i liniju školskog autobusa te mjesečne karte učenicima za što se izdvaja 35 tisuća kuna. 

Iz Proračuna Grada Kastva financira se produženi boravak učenika u školi s 280 tisuća kuna. Izdvajaju se i sredstva za nadstandard u osnovnom školstvu te se tako financiraju državna, županijska i međuopćinska natjecanja u iznosu od 10.000 kuna, rad socijalnog pedagoga u iznosu od 120.00 kuna te logopeda sa 60 tisuća kuna.


Financira se i program Korektivne gimnastike i preventivnih lokomotornih pregleda namijenjenih djeci školske dobi s područja Grada Kastva u iznosu od 25.000 kuna.