Kastav 27. studeni 2017.

Ulaganje u kastavsku mladost za bolju budućnost

Ulaganje u kastavsku mladost za bolju budućnost
Nastavljaju se gradska ulaganja u mlade Kastavce. Nakon što su gradske stipendije podijeljene nadarenim kastavskim učenicima, red je došao na studente za koje je Grad iz proračuna osigurao 140 tisuća kuna.

Grad Kastav će, u akademskoj godini 2017/2018., stipendirati dvadeset kastavskih studenata s po 700 kuna mjesečno, kroz deset mjeseci.

Kastav nastavlja nagrađivati izvrsnost pa je tako dodijeljeno deset stipendija nadarenim studentima i to: Elizabeti Kostelac, Pauli Tepuš, Matteu Jelencu, Martini Nobilo, Alu Depope, Katji Gavrić, Sari Prebeg, Filipu Koniću, Karli Tomljanović i Doris Šimac.

Dodijeljeno je i sedam stipendija redovitim studentima i to: Giovanni Dashi, Laliti Barišić, Diani Brusić, Nives Večerina, Niki Vrabec, Miji Škaljac i Antoniji Matek te tri sportske stipendije: Marti Despotović, Kristini Kregar i Sari Barać.

“Želimo osigurati mogućnost studiranja svima koji to žele i zato postoje redovne i sportske stipendije. Nakon što svi uspiju upisati fakultete i studiraju, one koji ostvare izvrsne rezultate potičemo na rad stipendijama za nadarene studente. Broj stipendija je porastao na dvadeset. Mislim da je stipendija svakome značajna, to je na neki način uspjeh tih studenata i sigurno poticaj za daljnji rad”, rekao je kastavski gradonačelnik Matej Mostarac.

Grad Kastav, osim što stipendiranjem pomaže učenicima i studentima, ulaganjem u mlade ljude potiče ih da, nakon školovanja, ostanu živjeti i raditi u svom kraju.

“Kastav ima značajan porast broja zaposlenih u odnosu na prethodne godine. Naši poduzetnici, manje tvrtke koje su agilne na tržištu, uglavnom traže visoko obrazovane ljude. Vjerujem da većina mladih ljudi ovdje uspijeva pronaći posao, a samim time većina ostane u Kastvu”, zaključio je Mostarac.

Na natječaj za stipendiranje studenata prijavila su se dvadeset i četiri kandidata, a njih dvadesetero ostvarilo je pravo na gradsku stipendiju.