Kastav 19. lipanj 2017.

Umjetnici ukrasili Kastav

Umjetnici ukrasili Kastav
Proteklog su vikenda umjetnici svojim djelima ukrasili ulice i trgove stare kastavske gradske jezgre, u sklopu 15. “Vele umjetničke delavnice”, čiji su pobjednici Branko Jani Kukurin i Alen Šimoković.

Fotografiju “Skalini” stručni žiri proglasio je najboljom u kategoriji “Najbolje umjetničko djelo” ovogodišnje 15. “Vele umjetničke delavnice” te je autoru Branko Kukurinu dodijelio prvu nagradu od pet tisuća kuna. Tradicionalno, pobjedniku će biti omogućena samostalna izložba u sklopu izložbenoga programa svečanoga obilježavanja dana zaštitnice grada Kastva- Jelenine 2018.

U kategoriji “Ex Tempore” najboljim je proglašeno djelo “Opus Nigrum Migracije” za koje je autoru Alenu Šimokoviću žiri, u sastavu Ervin Dubrović, Tamara Mataija i Marko Badurina, dodijelio dvije tisuće kuna.

Na 15. “Veloj umjetničkoj delavnici”, manifestaciji izložbenog, prodajnog i nagradnog karaktera, koja se prvi puta održavala dva dana, sudjelovalo je četrdesetak sudionika iz naše županije.

Umjetnici su svojim djelima ukrasili: Forticu, Trg Istarske vile, Školsku ulicu, šterne- ispred ulaza u Gradsku upravu Grada Kastva te ulice Zakona kastafskega i Vjekoslava Spinčića do Voltice te time obogatili kulturnu i turističku ponudu i oživjeli staru gradsku jezgru.

Na Fortici, predviđenoj isključivo za Ex Tempore, održana je i zanimljiva “Raku igraonica”. Radionica oslikavanja keramičkih pločica bojama i glazurama te paljenje istih u raku peći organizirana je u suradnji s Udrugom keramičara Interinova iz Matulja. Članovi udruge u Gradskoj vijećnici su održali i predavanje pod nazivom ''Keramika kroz povijest''.

Kastavski umjetnički vikend organizirala je Turistička zajednica grada Kastva, pod pokroviteljstvom Grada Kastva.