Kastav 21. ožujak 2024. Izvor: TZG Kastav

“Uskrs u Kastvu” narednih dana donosi za svakog ponešto

“Uskrs u Kastvu” narednih dana donosi za svakog ponešto
Uskrsne slastice kastafskih kuhinja, likovne radionice, potraga za pisanicama, šetnja po šumi…

Turistička zajednica grada Kastva pripremila je događanja koja će obilježiti predstojeće blagdansko vrijeme. 

“Počinjemo u petak, 22. ožujka, kad ćemo u suradnji s Udrugom umirovljenika Kastav prezentirati Uskrsne slastice kastafskih kuhinja. Od 14 sati pod Ložom moći ćete probati pince, pogače i ostale slatke delicije koje su pripremile kastavske domaćice”, najavljuju iz TZG Kastva.

Istog dana, u 18 sati, kastavski umjetnik Saša Jantolek u svom ateljeu na trgu otvara izložbu “Proljeće” koju se može pogledati do 31. ožujka

U subotu 23. ožujka, od 11 do 13 sati, Petra Kinkela Jelušić organizira slikarsku radionicu Art&Spirit u Art caffeu. Cijena sudjelovanja je 25 eura po osobi, a uključuje platno, boje i degustaciju pića. Prijave su obavezne na e-mail: info@visitkastav.hr, ili petra.mozaik15@gmail.com.


U poslijepodnevnim satima, od 18 do 20 sati, u Caffe baru Loža održat će se Art&Aperol slikarska radionica, a koju će pratiti i svirka Nicolasa Kurelića uz gitaru i saksofon. (Informacije i prijave na broj: 091 502 6211).

“Na Veliku subotu nastavljamo tradiciju i s najmlađima idemo u uzbudljivu potragu za pisanicama! Ove smo godine pripremili još više pisanica i malih, slatkih iznenađenja skrivenih po starom gradu …i dalje. Bit će još veselije i tajnovitije nego lani! Okupljamo se pod Ložom u subotu 30. ožujka u 11 sati. Prijave su obavezne na: foliot.info@gmail.com”, najavljuju iz Kastva.

Na Uskrsni ponedjeljak sve završava s vođenom šetnjom po kastavskoj šumi, Malikovim putima i staroj jezgri Kastva s Radovanom Brnelićem. Okupljanje je u 15 sati na Fortici, a poželjna je udobna i sportska odjeća i obuća.