Kastav 8. studeni 2022. Izvor: Grad Kastav

Uspješne mlade sportaše primio kastavski gradonačelnik

Uspješne mlade sportaše primio kastavski gradonačelnik
Nakon iznimnih uspjeha članove Karate kluba Kastva i mladog ribolovca Alexa Saršona primio kastavski gradonačelnik Matej Mostarac

Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac danas je primio sportaše koji su u proteklom razdoblju ostvarili iznimne sportske rezultate i postali državni prvaci. To su članovi Karate kluba Kastva i mladi ribolovac Alex Saršon.


Karatisti su sudjelovali na Prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u Jastrebarskom na kojem je čak 13 članova osvojilo medalje. Državni prvaci postali su: Ante Matijević, Noeli Karlović, Nevia Zorić, Filip Komarac, Eno Davidović i Jan Marić. Srebrne medalje osvojili su: Zara Marie Zamlić, Endi Kadić, Nika Šimundić i Lena Janković, a brončane: Leona Bačić, Jan Verić Nikšić i Laura Prošić. S njima su bili Vojmir Zamlić, predsjednik i treneri Alen Zamlić i Ivan Janković.


Alex Saršon postao je državni prvak u ribolovu kao najmlađi sudionik prvenstva održanog u Podstrani.

Gradonačelnik Mostarac čestitao im je na uspjesima i rekao kako je Gradu Kastvu cilj da se što više djece bavi sportom. Alen Zamlić zahvalio se gradu na potpori i rekao kako je sport najbolji ambasador svakog grada.