Kastav 27. rujan 2023. K.V.

Uz žmuj mlade Belice najavljen najveći kastafski blagdan

Uz žmuj mlade Belice najavljen najveći kastafski blagdan
Hektolitri vina, bogat zabavni program i isto takva sajamska ponuda te ako je vjerovati meteorolozima sunčano vrijeme posjetitelje narednog vikenda čekaju u Kastvu

Tisuće posjetitelja narednog će vikenda “hodočastiti” u grad na brege, na najveći kastafski blagdan - Belu nedeju. Bogat trodnevni program najveće kastavske manifestacije, s preko 40 događanja, najavljen je danas ispred Kuće Belice. 


“Bela nedeja je, bez lažne skromnosti, najveća fešta u našem kraju. Najavljeno je sunčano vrijeme, imamo preko 150 izlagača i siguran sam da ove godine rekordna i nezaboravna Bela nedeja neće izostati”, poručio je prvi čovjek Grada Matej Mostarac, pozvavši posjetitelje na druženje i uživanje u Kastvu. 


“Imamo jako puno zabavnih i kulturnih programa, za sve uzraste. Ponovno imamo tri pozornice. Glavna je na trgu Fortica, manja i intimnija na trgu Lokvina te jedna na Crekvini, gdje će se odvijati festival vina Kvarnera. Tu su i bogata gastro ponuda, kao i sadržaji za najmlađe”, najavio je Saša Brusić, direktor TZG Kastva. 


Podužu listu izvođača, koji će se od subote do ponedjeljka izmjenjivati na pozornicama, predvode SuperCover Band i Daniel Beni i Koktelsi koji će nastupiti u subotu, Grooversi i Gustafi u nedjelju te Mauro Staraj i La Banda u ponedjeljak. 

“Bela nedeja nije obična fešta. To je fešta na koju moraš doći, sresti ljude, opustiti se uz ove slatke napitke i doma odnijeti lijepe uspomene. Vavek nova štorija”, rekao je Nikola Peršić iz Koktelsa. 


Čast svim glazbenicima, ali glavna zvijezda najveće kastavske fešte i ove će godine, dakako, biti mlada Belica.

“Godina je bila izazovna, da ne kažemo komplicirana, ali uspješno smo berbu priveli kraju.  Mlado vino je u bačvama i pokazuje potencijal za dobre rezultate”, istaknuo je Berislav Sušanj, predsjednik Udruge Belica.


Spomenimo kako se i ove godine najpoznatija kastavska manifestacija održava pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji će i osobno “pozdraviti” Belu nedeju.

Važno je istaknuti kako će za vrijeme trajanja manifestacije doći do preregulacije prometa na području Kastva o čemu više možete pročitati OVDJE