Kastav 2. kolovoz 2021.

“Va jenen dahe”- Tajana Dukić ispričala svoju priču

“Va jenen dahe”- Tajana Dukić ispričala svoju priču

Prva knjiga Tajane Dukić- “Va jenen dahe” večeras je predstavljena na kastavskom Trgu Lokvina. Promociju knjige, uz goste, nastupima su uveličali autoričini dugogodišnji prijatelji, suradnici, glazbenici i glumci.

Kastavka Tajana Dukić svoju je priču ispričala “va jenen dahe”. Istoimeni autoričin prvijenac večeras je predstavljen na kastavskom Trgu Lokvina. 


“Knjiga je napisana na čakavštini, u stihovima i rimi. Svaka pjesma govori o ljudima koji su me nečemu naučili, tako da možemo reći da je to autobiografska knjiga. Inspiraciju sam pronašla u životu, radu, u ovom gradu i kulturi koju imamo, u običajima, obitelji i prijateljima, u svemu onome što je oko mene već 38 godina”, rekla nam je Dukić.


Na osamdesetak stranica čitatelj tako upoznaje razne događaje, kroz koje je kastavska autorica učila i rasla. Uz to knjiga je ukrašena ilustracijama koje “potpisuju” Barbara Kežić i Lora Milić. Za lekturu je bila zaslužna Dragica Stanić, a urednik je Goran Moravček.


Kroz zabavnu je promociju knjige “Va jenen dahe” na Lokvini večeras okupljene vodio Mario Lipovšek Battifiaca, a svojim su je nastupima, na radost okupljenih, uveličali Tajanini prijatelji i suradnici, glazbenici i glumci. 


U programu su nastupili: Karla Pupis, Barbara Kežić, Andrija Frlan, Ante Radnić i Kulturno- umjetnička kumpanija “Oštija”, koju čine Damjan Grbac, Dražen Turina Šajeta, Andy Cech, Zoran Kinkela Mežnjar i Zoran Ravnić.