Kastav 11. rujan 2015.

Veliki dan za male Kastavce

Veliki dan za male Kastavce
Kastav je danas bio u znaku olimpizma, što je posebno razveselilo najmlađe. Vrhunac proslave “Olimpijskog dana” bilo je podizanje olimpijske zastave te predstavljanje sportova i sportskih klubova. Najveći pljesak ipak je bio rezerviran za Hrkija, maskotu Europskih sveučilišnih igara 2016.

Već u ranim jutarnjim satima staru su gradsku jezgru krasili sportski crteži na temu olimpizma i sporta.

Olimpijska se zastava oko 10 sati zaorila ispred Školske sportske dvorane, a nekoliko stotina okupljenih mališana pozdravili su zamjenik gradonačelnika Grada Kastva Dean Jurčić, predsjednik Odbora za sport i tjelesnu kulturu Bojan Marčić te Damir Burburan.  

Prava je gužva nastala dolaskom Hrkija, maskote Europskih sveučilišnih igara 2016.

Nakon otvaranja počele su mini Olimpijske igre. Naime, gradske sportske udruge i klubovi predstavili su se malim Kastavcima, koji su imali priliku na jednom mjestu isprobati više sportova. 
 
Olimpijska zlata, srebra i bronce u Kastvu

U poslijepodnevnim satima nastavlja se ukrašavanje stare gradske jezgre. U Gradskoj loži održat će se projekcije uspjeha hrvatskih olimpijaca, a neki od njih danas će posjetiti Kastav. Kastavcima će se tako predstaviti: vaterpolisti Damir Burić, Damir Glavan i Samir Barać, košarkaš Eugen Tončinić, plivač Mićo Milošević te rukometaši Mirza Džomba i Valter Matošević.

Veliko finale kastavskog “Olimpijskog dana” bit će projekcija filma “Riječki olimpijci”, koja je na rasporedu u 18:30. 

Program obilježavanja "Olimpijskog dana“ organizira Grad Kastav, u suradnji s Osnovnom školom "Milan Brozović“, dječjim vrtićima "Vladimir Nazor" i "Poneštrica“, te sportskim udrugama s područja Grada Kastva.