Kastav 4. lipanj 2016.

Z bicikletun vozeć po Loze i Lužine

Z bicikletun vozeć po Loze i Lužine
Kastavska biciklijada “Z bicikletun vozeć po Loze i Lužine“ okupila je sedamdesetak sudionika, koji su uživali u trosatnom obilasku kastavskih šuma i to na dva kotača. 

Biciklijada je zamišljena kao manifestacija rekreativno- edukativnog karaktera te je u skladu s tim predviđena za starije i mlađe uzraste. U sklopu obilježavanja Dana grada Kastva sedamdesetak sudionika imalo je prilike na jedinstveni način upoznati šumske ljepote ''grada na brege''. 

I dok su pripremljeniji rekreativci prešli 18 kilometara šumskog puta, od mjesta Breza do Kastva, za najmlađe sudionike pripremljena je kraća staza u dužini od 6 kilometara. 

Kroz edukativni dio Biciklijade rekreativci su imali prilike čuti nešto više o kastavskim šumama Loza i Lužina. Biciklijada je trajala od 9 ujutro, kada su sudionici krenuli putem kastavskih šuma, do njihova povratka u Kastav, u 12 sati. Na odmorištu kod Breze bila je pripremljena okrjepa, napitci, voće i kroasani. 

Svima koji su sudjelovali na kraju su dodijeljena priznanja, a onima koji su pružili potporu organizaciji zahvalnice. Potrebno je istaknuti kako je  kastavska biciklijada organizirana uz pomoć licenciranih biciklističkih vodiča Lee Marot i Radovana Brnelića te Davida Marota, Dražena Vagaje, Roberta Jelovice i Dorjana Grbca u svojstvu volontera. 

Ugostitelji su pripremili promotivnu ponudu osmišljenu za sportaše i rekreativce te tako pridonijeli prigodnoj gastro ponudi cjelokupne manifestacije.

Kastavsku biciklijadu organiziraju Turističke zajednice grada Kastva i Grad Kastav.