Kastav 17. siječanj 2022. Klaudio Vrančić

“Zatulil” je Antonjski rog, Rubeši i Fika na vlasti u Kastvu

“Zatulil” je Antonjski rog, Rubeši i Fika na vlasti u Kastvu
“Znopak”, “Šijator", “Gabica Softver” i “Žejni boćador” četiri su kastavska pusta, a novi pusni gradonačelnik je Dalibor Rubeša- Fika. 

Počelo je! Maškarana Kastavština razbudila se uz prve zvukove Antonjskog roga. Grad na brege ima novog pusnog gradonačelnika. Dalbor Rubeša- Fika (Klančarov) gradski je ključ preuzeo od sada već bivšeg gradonačelnika Mateja Mostarca.


“Sretan sam što su pusni odbori danas odradili svoju zadaću. Ako netko može sljedećih tjedana u gradu napraviti feštu to je sigurno Fika”, rekao je Mostarac.

“Drage maškare sopite, kantajte i tancajte, budite sto posto munjene i lude. Živio nan pust 2022.”, poručio je Fika, najavivši i skoru kandidaturu za župana.


Kastavski pusni odbori na Fortici su danas predstavili krivce za sve nedaće koje su Kastavce snašle u protekloj godini. U Spinčićima će do pusne srijede naopačke visjeti “Znopak”, koji je kriv što su zadnje dvije godine bile baš takve- “znopak”. 


Trinajstićima je za sve kriva “Gabica Softver”, a rješenje za korona krizu vide u hrvatskim antivirusnim programima. Pusni odbor Jurčići pandemiju je ostavio po strani, a uz pomoć pusta “Šijatora” od mjesta planiraju napraviti svjetsko skijalište.


Rubeši koji će, zahvaljujući današnjoj primopredaji gradskog ključa, Kastvom vladati sve do Pepelnice imaju velike planove. Naime, glavni je problem, smatraju, što novi Boćarski dom nema “oštariju”, a u realizaciji kapitalnog projekta pomoći će im pust “Žejni boćador”.