Kastav 13. studeni 2017.

“Zeleni Kastav” slavi 1. rođendan uz brojna iznenađenja

“Zeleni Kastav” slavi 1. rođendan uz brojna iznenađenja
Tradicionalni sajam “Zeleni Kastav” dočekao je svoje 13. izdanje, u sklopu kojeg slavi 1. rođendan. Uz dvadesetak izlagača slavljenici su za sve posjetitelje danas u Kastvu pripremili brojna iznenađenja.
 
13 izdanje sajma “Zeleni Kastav” danas će se, od 16 do 19 sati, održati u natkrivenom djelu pokraj kastavske Sportske dvorane, u organizaciji Grupe solidarne razmjene iz Opatije.
 
Rođendansko izdanje sajma uveličat će članovi udruga Udruge za promicanje kreativnosti Merlin iz Pule, Ogranak Matulji i Udruge za Oživljenu Povijest "Ordo Sancti Viti" iz Rijeke. Kostimirani članovi posjetiteljima će nuditi "hipokris" (vino začinjeno medom i mirišljavim začinima) pripravljeno po srednjovjekovnim receptima te pogačice od organskog brašna, s organskom kapulom i začinima. Pridružit će im se i nekoliko kostimiranih vitezova i vikinga iz Udruge za Oživljenu povijest Ordo sancti viti iz Rijeke te svirači srednjovjekovne glazbe na flautama koji će animirati djecu i posjetitelje.


Posjetitelje će razveseliti radovi malih Kastavaca iz dječjih vrtića "Vladimir Nazor", "Kockica" i “Poneštrica”. Organizatori nastavljaju i s tradicijom predstavljanja uzgajivača, a spomenuti treba i sutrašnje tematsko  predavanje, što će ga u Gradskoj vijećnici u 18 sati održati Silvija Zec Sambol u sklopu ciklusa "Hranom do zdravlja”.
 
Kako i priliči za rođendan će organizatori počastiti posjetitelje za koje su pripremili degustaciju proizvoda vrijednih proizvođača, ali i male zalogaje- slatke i slane namaze, mliječne prerađevine, mlijeko i jogurte, voćne sokove i voće.