Kastav 9. svibanj 2015.

Zlata Nanić Pod Ložom

Zlata Nanić Pod Ložom
Kako Živjeti zdravo, veselo i kreativno, u skladu s prirodom, Kastavcima je objasnila začetnica ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj, Zlata Nanić, koja je danas Pod Ložom predstavila svoj program.

“Važno je da jedemo hranu koja je prirodno uzgojena, koja ima vitalnu energiju, a ne onu koja se uzgaja na umjetnim gnojivima i pesticidima jer to je mrtva hrana. Ako jedemo hranu s vitalnom energijom jačamo svoju vitalnu energiju i svoj imunitet. To sam davno shvatila i preko 30 godina se hranim na prirodan način. No, da bi čovjek mogao tako hraniti mora imati hranu koja je prirodno uzgojena,” naglasila je Nanić, koja je održala predavanje “Moj put kroz prirodnu prehranu”.

Osim predavanja održane su i prigodne radionice “Zeleno za zdravlje”, na kojoj je voće i zeleno lišće pretvoreno u shake, a posjetitelji su mogli vidjeti kako na jednostavan i prirodan način napraviti slatki namaz s bademima, sezamom lanom i medom, odnosno slani od jogurta s probioticima, lana, bučinog ulja, češnjaka, peršina i soli.

Pod Ložom je danas nastupila i Ženska klapa Vongola.

Gostovanje Zlate Nanić prvo je ovogodišnje događanje u sklopu manifestacije Pod Ložom- Iznad svih, na kojoj se predstavljaju razni domaći i inozemni gosti, između ostalog i slikari, kipari, glazbenici, umjetnički fotografi, dizajneri, kazališni umjetnici i kulturno- umjetnička društva..

29. svibnja Pod Ložu stiže slikarica Nada Debelić i ArtHouse, ljubljanska škola za crtanje i slikanje.