Kraljevica 6. listopad 2020.

3,5 milijuna kuna za uređenje kraljevičkog Kaštela Zrinski

3,5 milijuna kuna za uređenje kraljevičkog Kaštela Zrinski
Kraljevički Trg Zrinski, poznat i kao Ljetna pozornica, uredit će se kroz projekt “Povežimo se baštinom”, u kojem je partner i Grad Kraljevica. Uređenje trga vrijedno je oko 3,5 milijuna kuna. 

Obnova Trga Zrinski obuhvaća rekonstrukciju i opremanje unutarnjeg dvorišta (atrija) dvorca Zrinski u centru Kraljevice s ciljem objedinjavanja turističke ponude, kroz zaštitu i obnovu kulturne baštine. Projekt vrijedan oko 3,5 milijuna kuna danas je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


“Ovo je veliki dan za Kraljevicu. Pozdravljam ovakav zajednički način apliciranja na fondove, koji osnažuje naše projekte i dodatno valorizira potencijal cijele aglomeracije. U Kraljevici, gradu bogatog kulturno- povijesnog nasljeđa, obnavljamo i Dvorac Frankopan, gdje je vrijednost investicije više od 20 milijuna kuna, a ovaj projekt je za nas dodatni iskorak”, poručio je Čandrlić, upoznavši okupljene s Kaštelom Zrinski, gdje se već održavaju brojna kraljevička događanja, a koji bi u budućnosti trebao postati još atraktivniji. 


Naime, uz popločenje trga s urezanim grbom obitelji Zrinski, uredit će se i pozornica te opremiti Info punkt. Uredit će se i sanitarni čvorovi, kao i prostori za upravljačku jedinicu te prostori za gospodarsku namjenu. 

Obnova Trga Zrinski dio je strateškog projekta “Povežimo se baštinom”, u kojem su udruženi gradovi i općine na području Urbane aglomeracije Rijeka. Projekt, koji obuhvaća ukupno 13 lokaliteta, “težak” je preko 76 milijuna kuna, od čega je nešto više od 36 milijuna osigurano kroz EU fondove. 

Komentari