Kraljevica 6. listopad 2020.

3,5 milijuna kuna za uređenje kraljevičkog Kaštela Zrinski

3,5 milijuna kuna za uređenje kraljevičkog Kaštela Zrinski
Kraljevički Trg Zrinski, poznat i kao Ljetna pozornica, uredit će se kroz projekt “Povežimo se baštinom”, u kojem je partner i Grad Kraljevica. Uređenje trga vrijedno je oko 3,5 milijuna kuna. 

Obnova Trga Zrinski obuhvaća rekonstrukciju i opremanje unutarnjeg dvorišta (atrija) dvorca Zrinski u centru Kraljevice s ciljem objedinjavanja turističke ponude, kroz zaštitu i obnovu kulturne baštine. Projekt vrijedan oko 3,5 milijuna kuna danas je u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke predstavio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


“Ovo je veliki dan za Kraljevicu. Pozdravljam ovakav zajednički način apliciranja na fondove, koji osnažuje naše projekte i dodatno valorizira potencijal cijele aglomeracije. U Kraljevici, gradu bogatog kulturno- povijesnog nasljeđa, obnavljamo i Dvorac Frankopan, gdje je vrijednost investicije više od 20 milijuna kuna, a ovaj projekt je za nas dodatni iskorak”, poručio je Čandrlić, upoznavši okupljene s Kaštelom Zrinski, gdje se već održavaju brojna kraljevička događanja, a koji bi u budućnosti trebao postati još atraktivniji. 


Naime, uz popločenje trga s urezanim grbom obitelji Zrinski, uredit će se i pozornica te opremiti Info punkt. Uredit će se i sanitarni čvorovi, kao i prostori za upravljačku jedinicu te prostori za gospodarsku namjenu. 

Obnova Trga Zrinski dio je strateškog projekta “Povežimo se baštinom”, u kojem su udruženi gradovi i općine na području Urbane aglomeracije Rijeka. Projekt, koji obuhvaća ukupno 13 lokaliteta, “težak” je preko 76 milijuna kuna, od čega je nešto više od 36 milijuna osigurano kroz EU fondove.