Kraljevica 28. lipanj 2015.

Maškare prošetale Kraljevicom

Maškare prošetale Kraljevicom
Gotovo 200 sudionika “Letnjeg karnevala” okupilo se jučer, u večernjim satima, pokraj Doma kulture i sporta, a potom se u veseloj maškaranoj povorci slilo na kraljevičku rivu.

Da peto godišnje doba nema veze s kalendarom, već isključivo s maškaranim duhom koji živi u svakome tko voli maškare, potvrdili su sudionici 6. “Letnjeg karnevala u Kraljevici”. Iako je “njihovo vrijeme” mjesecima daleko, svako je doba godine dobro za zabavu i buđenje starih užanci. 

Maškaranu je povorku u centru grada dočekalo nekoliko stotina gledatelja. Nakon kraćeg zaustavljanja i predstavljanja grupe su nastavile đir po gradu. Cilj je dakako bila riva, na kojoj je skupine dočekao voditelj Davor Jurkotić, ali i brojni Kraljevičani i njihovi gosti, svi oni kojima su maškare u srcu. 

A gledateljima su se redom predstavili: domaćini i “glavni krivci” za maškarano ljeto u Kraljevici- Mesopustari, Škrljevske maškari, Maškare Dol- Križišće, kostrenski Špažićari, Udruga maškara Črna Sraka, Istarski rožarji, Udruga mladih Selce i Kukuljanski zvončari.

Zabava, za koju su se sinoć brinule grupe “Venus” i “Trend”, u Kraljevici se nastavila do ranih jutarnjih sati, uz bogatu ugostiteljsku ponudu.