Kraljevica 16. lipanj 2016.

Amira Medunjanin glavna zvijezda “Leta va Kraljevici”

Amira Medunjanin glavna zvijezda “Leta va Kraljevici”
Koncerti, predstave, Balinjerada, Ljetni karneval, jedriličarske regate, Dječji dani, izložbe, lov na tune, sve to nudi ovogodišnje “Leto va Kraljevici”. Iz bogatog programa izdvajamo nastup svjetski poznate Amire Medunjanin te tradicionalni “Porto Re rock festival”.

Ovogodišnje izdanje kulturno- zabavne manifestacije ove će subote u 21 sat otvoriti HGD Zvijezda Danica, Mješoviti pjevački zbor Rijeka Sempre Allegro i KUD Ady Endre iz Korođa.

“Koncert će se održati u prostoru Ljetne pozornice koja je stavljena u funkciju nakon dvadesetak godina koliko je isti bio zapušten, a u kojem je nekada bilo ljetno kino. Prostor je vrlo atraktivan s obzirom da se radi o Velom kaštelu dvorca Zrinski u samom centru Kraljevice gdje su se nekada održavali svi kulturni događaji i koji ima tri puta veći sjedeći kapacitet od dosadašnjeg atrija u dvorcu Frankopan,” rekao je Alan Crnković, zamjenik kraljevičke gradonačelnice.
 
Balinjerada u uvali Črišnjeva
 
Istog dana u uvali Črišnjeva na redu je Grobnička regata “Paštekin memorijal”. U uvali Črišnjeva atraktivno će biti i nekoliko dana kasnije. U srijedu (22.06.) je naime na rasporedu još jedna Balinjerada, tradicionalna zabavna manifestacija, koja malo koga od brojnih posjetitelja ostavlja ravnodušnim.

Subotu (25.06) kraljevičkom će rivom zavladati maškare jer na redu je Ljetni karneval. Istog vikenda pred Kraljevicom će se ponovno razviti jedra jer vozi se Kraljevička regata krstaša.  

U gustom rasporedu vremena za odmor nema previše. Već slijedeće srijede (29.06.) u Bakarcu se održava Petrova. 
 
Dječji dani

Prvi vikend u srpnju rezerviran je za najmlađe. Naime, na kraljevičkoj će se rivi održati festival “Dječji dani”. “Leto va Kraljevici” nastavlja se petak (08.07.) kada na Ljetnoj pozornici gostuje glavna zvijezda ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici”, svjetski poznata Amira Medunjanin. 

Kraljevička regata lasera i optimista na rasporedu je 9. i 10. kolovoza, a iste će se nedjelje na Ljetnoj pozornici održati i smotra klapa “Frankopanski glasi”.  Četvrtak (14.07.) Ljetna je rezervirana za “Magic show”, dan kasnije za kazališnu predstavu “Pozdravi iz Remetinca”, s glumcima Davorom Dretarom Dreletom i Vidom Balogom, dok se humanitarni koncert za domove Oštro i Fortica održava u nedjelju (17.07). Dan kasnije u Dvorcu Frankopan na redu je otvorenje izložbe Damira Urbana. 
 
Silente, Urban, Majke, Nola…

Na jedan će vikend (22. i 23.07.) rivom ponovno zavladati rokeri. Riječ je dakako o tradicionalnom “Prorto Re rock festivalu”. Nastupit će: Silente, Urban & 4, Goran Bare i Majke, Buđenje, Brkovi, Nola, Moskva i Syleth.

Klapa Kastav na Ljetnoj pozornici predstavit će se 24. srpnja, a Neno Belan i Fiumensi na rivi 30. srpnja. Dan kasnije u Malom kaštelu Zrinski održat će se koncert klasične glazbe zagrebačkog tria “Crisostomo”.
 
Tunolov u Bakarcu

Mario Šimunović i Martina Majerle na Ljetnoj gostuju početkom kolovoza (04.08.), Jole na rivi dan kasnije (05.08.). Zagrebačko Kazalište Merlin će na Ljetnoj pozornici, u nedjelju (07.08.), izvesti predstavu “Romeo i Julija”, a ovogodišnje “Leto va Kraljevici” završit će tunolovom i feštom u Bakarcu. “Tira, tira” na redu je 13. kolovoza. 

“Želja nam je privući što veći broj posjetitelja iz Kraljevice, Rijeke i šire okolice i nadamo se da ćemo raznovrsnim programo zadovoljiti svačiji ukus,” zaključio je Crnković.

Manifestaciju “Leto va Kraljevici“ zajedničkim snagama organiziraju Grad Kraljevica i Turistička zajednica Grada Kraljevice.