Kraljevica 9. srpanj 2016.

Amira pjesmom zavela Kraljevičane

Amira pjesmom zavela Kraljevičane
Emotivna, zabavna, snažna… Svjetski popularna sarajevska pjevačica Amira Medunjanin pjesmom je još jednom očarala publiku, ovog puta prepuno gledalište na ljetnoj pozornici u Kraljevici. 
 
Sarajevska interpretatorica tradicionalne bosanske pjesme- sevdalinke, svjetski poznata Amira Medunjanin, u svom je stilu napunila ljetnu pozornicu u Kraljevici. 

Na atraktivnoj lokaciji u samom srcu grada posjetitelje je dočekalo više od 600 stolica, a dojam je da bi sjajna bosanska pjevačica sinoć bez problema napunila i tri puta više mjesta. Naime, da bi čuli atraktivnu Sarajku mnogima nije bilo problem ni više od dva sata, koliko je trajao koncert, stajati ili sjediti po okolnim zidićima. 

“Iskrena da budem baš sam se iznenadila pozivom. Znate kako je, prvi put dolazite u neko mjesto i zamišljate dali itko zna da vi postojite, a kamoli da nešto pjevate. Super sam zahvalna zbog toga. To je najljepša strana ovih druženja, da dolazim u mjesto prvi put, upoznajem neke super nove ljude, vidimo prekrasne građevine, tako da sve se nešto lijepo sastavi na jednom mjestu i mislim da je to baš neki veliki dar što sam dobila,” rekla nam je skromna pjevačica, koju je gromoglasan pljesak dočekao već po dolasku. “Malo mi je bilo neprijatno nisam očekivala da ćemo tuda proć, nisam se ni spremila. Vidjela sam koliko je ljudi, nisam smjela u detalje da pogledam, baš je more ljudi. Do neba sam zahvalna. Meni je vjerujte mi svaki put frka. Ja vidim to kao kad idete kod nekoga u goste, a niste nikad prije bili pa ne znate kako će vas dočekat i hoćete li kliknut s ljudima. Baš smo sretni s te strane jer naiđemo uvijek na neke super ljude, neke dobre ljude. Drago mi je da postoje, tako da ima nade za čovječanstvo. Večeras ćemo Ante Gelo i ja predstaviti ono što radimo već nekoliko godina. sve su to pjesme koje ljudi u suštini znaju. Muzika koja nas podsjeća na neka lijepa vremena da barem na par sati zaboravimo belaje, probleme današnjice koje svi imamo. Barem ta dva sata da u sebi napravimo malenu oazu duševnog mira,” najavila nam je uoči koncerta Amira Medunjanin.

A druženje, kako je svoj koncert u nekoliko navrata nazvala simpatična pjevačica, je bilo isprepleteno emocijama- jedinstvenim bosanskim humorom, ali i suzama. Publika je nerijetko i zapjevala s Amirom, koja je opravdala zvjezdani status i potvrdila dobro poznate vokalne sposobnosti. 

Amiru je tijekom čitavog koncerta pratio Ante Gelo na gitari, koji je i sam, nakon što ga je pjevačica nagovorila, sjajno otpjevao nekoliko pjesama. Jedna od njih na trenutak je zbunila glavnu zvijezdu večeri. Naime, Gelo je zapjevao “Najdraža Rijeko”, a dobro je poznate stihove pratila publika pa je Amira obećala da će do sljedećeg puta naučiti neslužbenu riječku himnu.

Pjevačica koja plijeni jednostavnošću sjetila se jučer i Sandre Šodolović, djevojke koja je prije godinu dana na Kastvu zaželjela pjesmu, a nakon što ju je Amira izvela Sandra je i sama došla na pozornicu i predstavila se glasom koji bi posramio i mnoge estradne zvijezde. Sandra je ponovno bila u publici i još jednom potvrdila da joj je mjesto na pozornici.

Mikrofon je Sarajka nakon toga nakratko posudila i Magdaleni Tomić- Mijatović te na opće oduševljenje okupljenih Kraljevičanki Andrini Frleti. 

Na samom je kraju publika, posve zasluženo, ovacijama ispratila popularnu pjevačicu koja je Kraljevicu posjetila prvi puta, ali ako je suditi po svemu viđenom ne i posljednji.