Kraljevica 4. kolovoz 2019.

Armada obasjala Krčki most u čast 222 poginula branitelja

Armada obasjala Krčki most u čast 222 poginula branitelja
222 baklje večeras su obasjale Krčki most u čast 222 hrvatska branitelja koji su svoje živote položili na oltar domovine. U spektakularnoj su bakljadi gledatelji uživali s kopna i mora.  

Krčki je most i ove godine “gorio” uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. 


Barke i brodice koje su se u predvečerje polako počele skupljati, kao i znatiželjni pogledi koji su s kopna sve češće lutali prema Krčkom mostu, neupućenim su prolaznicima jasno davali do znanja da se sprema nešto veliko.


A onda, točno u 21 sat, Armada je “ugasila” mrak. 222 baklje obasjale su Krčki most u čast 222 branitelja iz naše županije, koji su nesebično dali svoje živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.


Ovogodišnji novitet bili su organizirani brodovi, Sfera i Kraljica mora, koji su s gledateljima isplovili iz Kraljevice. Mnogi su tako u pogledu na spektakularnu bakljadu prvi puta uživali s mora.


Hvalevrijednu su akciju- “Oluja na Kvarneru” zajedničkim snagama organizirali Klub navijača Armada te udruge “Plavo- bijeli otok” i “Vavik vjerna Kirija”.


“Naša bakljada na Krčkom mostu postala je lijepa tradicija, koja će se nadamo nastaviti i u budućnosti jer ovaj dan trebamo i dalje dostojno obilježavati, kako i zaslužuje”, poručio je Dean Božić, predsjednik KN Armada.


“Drago nam je da smo se po prvi puta na ovaj način uključili u proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zavalivši KN Armada, udrugama “Plavo- bijeli otok” i “Vavik vjerna Kirija” te HNK Rijeka.


Druženje se nastavilo u Kraljevici, gradu domaćinu ovogodišnje akcije. Na rivi su se posjetitelji zabavljali uz Jasmina Stavrosa i Grupu Fiesta, a oko 23 sata nebo iznad Kraljevice obasjao je veliki vatromet, kojeg je okupljanima poklonila HNK Rijeka.