Kraljevica 4. kolovoz 2020.

Armada s 222 baklje “ugasila” mrak, braniteljima u čast

Armada s 222 baklje “ugasila” mrak, braniteljima u čast
Krčki most večeras su obasjale 222 baklje, u čast isto toliko poginulih hrvatskih branitelja s područja naše županije. Armada je tako i ove godine odala počast onima koji su položili svoje živote na oltar domovine. 

Armada je unatoč kiši i ove godine “ugasila” mrak. U čast 222 hrvatska branitelja s područja Primorsko- goranske županije, koliko ih je nesebično dalo svoje živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, upaljeno je isto toliko baklji, uzduž Krčkog mosta. 


Zbog aktualne situacije i epidemioloških mjera ove su godine izostali organizirani brodovi s gledateljima. No, u spektakularnim su prizorima, u vlastitom aranžmanu, mnogi ipak uživali s barki i brodica, a izostali dakako nisu ni pogledi s kopna. 


Tradicionalna Armadina bakljada na Krčkom mostu održana je povodom obilježavanja 25. obljetnice vojno- redarstvene operacije “Oluja”, a uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.


Nakon bakljade Krčki most je obavio crveno, bijelo, plavi dim, a nedugo zatim nebo iznad Kraljevice obasjao je atraktivni vatromet. 


Nažalost najavljenu je feštu na kraljevičkoj rivi “otkazala” kiša. No, okupljene je navijače Riječanima najdražeg kluba zato "zagrijalo" Rabuzinovo sunce (trofej pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa), koje je unatoč lošem vremenu, “zasjalo” u Kraljevici.


Grad Kraljevica, na čelu s kraljevičkim gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem i zamjenicom Paulom Vučković, i ove je godine podržao hvalevrijednu Armadinu akciju “Oluja na Kvarneru”.


“Bravo za Armadu, Plavo bijeli otok, Vavik vjernu Kiriju i HNK Rijeku. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja je poseban dan za Hrvatsku. Ssretni smo i ponosni što se kroz Oluju na Kvarneru i ove godine obilježava u našoj Kraljevici. Dan smo započeli smo polaganjem vijenaca i molitvom na spomeniku poginulim braniteljima iz Kraljevice. Sedam naših momaka, prijatelja, sugrađana dalo je najvrjednije za slobodu Hrvatske, dali su svoj život za to da bi mi danas mogli slaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, za to da bi mi imali priliku, obvezu i radost graditi bolje, kvalitetnije, prosperitetnije, poštenije i pravednije društvo. I to nikada ne smijemo zaboraviti. Njihova žrtva mora biti svima nama temelj, podsjetnik i obveza za ispravnost puta pred nama. Zato i ne samo danas, nosimo njih i njihove obitelji u mislima, srcu i u našim molitvama”, poručio je Čandrlić.