Kraljevica 3. kolovoz 2019.

Armadin mural od danas krasi kraljevičku uvalu Carovo

Armadin mural od danas krasi kraljevičku uvalu Carovo

Gradu domaćinu ovogodišnje "Oluje na Kvarneru” članovi Armade poklonili su impresivni mural, koji je danas osvanuo u kraljevičkoj uvali Carovo.

222 baklje sutra će na Krčkom mostu gorjeti za 222 poginula branitelja iz naše županije. Uoči tradicionalnog Armadinog spektakla riječki su navijači Kraljevici, ovogodišnjem domaćinu "Oluje na Kvarneru”, poklonili veliki dvodijelni mural, koji od danas krasi uvalu Carovo. 


“Armada je s organiziranom proslavom obljetnice Oluje krenula prije tri godine s ciljem da se to podigne na jedan veći nivo te da se usput Rijeka vrati moru. Mijenjamo gradove domaćine, a svakome od njih darujemo nešto svoje. Odlučili smo se Kraljevici darovati grafit Armade, a svi znamo što Armada predstavlja danas u miru, ali i što je predstavljala u ratu”, poručio je Dean Božić, predsjednik KN Armada.


Na prvom dijelu murala, s hrvatskom trobojnicom u pozadini, stoji- “Ponosni čuvari grada i domovine”, dok je na drugom djelu “navijačka vojska” čije štitove krase boje Rijeke i Hrvatske. Na muralu je tijekom dana vrijedno radilo petnaestak članova Armade.


“Moram se zahvaliti Armadi i istaknuti dobru suradnju koju imamo s njima. S obzirom na blizinu naše nove lučice, ali i na to da je ovo plaža naših Kraljevičana, dogovorili smo se da ćemo je ukrasiti ovim predivnim muralom. To će biti trajni podsjetnik na Oluju, zahvaljujući kojoj smo danas nezavisni i slobodni. Drago nam je da je baš mural s tim natpisom u Kraljevici, kao trajni podsjetnik da moramo ponosno čuvati svoj grad i svoju domovinu”, poručila je Paula Vučković, zamjenica kraljevičkog gradonačelnika.