Kraljevica 20. kolovoz 2022. Klaudio Vrančić

Bajkeri i bajkerice još jednom pokazali da imaju meko srce

Bajkeri i bajkerice još jednom pokazali da imaju meko srce
Sedmo izdanje Humanitarne moto alke na bakaračkom je igralištu Sansovo danas okupilo stotinjak motociklista, među kojima i šezdesetak natjecatelja, koji su snage odmjerili za Dom Oštro, Centar za rehabilitaciju Rijeka 

Bajkeri i Bajkerice danas su na bakaračkom igralištu Sansovo ponovno pokazali da imaju meko srce. Sedmo izdanje Humanitarne moto alke okupilo je brojne gledatelje i stotinjak motociklista, među kojima i šezdesetak natjecatelja.


Vozač i “kopljanik” u paru su gađali alkarsku metu, a nakon dva su kruga pobjedu odnijeli Jadran Čolakovac, inače organizator događanja i njegova kćer Marija Magdalena, koja je u šestom mjesecu trudnoće dva puta pogodila sridu.   

Čolakovac, koji je sedmo izdanje Humanitarne moto alke organizirao u suradnji s riječkom grupom BikeRI i BikeRIce i Eli's Caffeom, zahvalio je svima koji su pomogli u organizaciji, kako ovogodišnje moto alke, tako i svih ranijih izdanja atraktivnog natjecanja.


Inače sva sredstva prikupljena kroz donacije, prodaju tradicionalnog humanitarnog fažola i privjesaka ove su godine namijenjena štićenicima Centra za rehabilitaciju Rijeka, točnije kraljevičke podružnice na Oštru.

“Jako plemenita gesta. sretni smo i zadovoljni da ljudi prepoznaju naše potrebe, da znaju da smo među njima. Centar pruža usluge osobama s intelektualnim teškoćama. Ovo nam jako puno znači. Tu smo, zabavljamo se, a prikupljenim sredstvima kupit ćemo klima uređaj za dječji dom. Hvala organizatorima, zaista su divni ljudi”, rekla je Iva Letina, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka.


Uz klasično natjecanje na igralištu Sansovo održana je i “pijana alka”, u kojoj su natjecatelji metu gađali dok su u drugoj ruci imali tacnu s četiri pune čaše, kao i natjecanje u sporoj vožnji. Druženje i zabava do dugo u noć nastavljeni su uz grupu “Padre”.