Kraljevica 3. kolovoz 2017.

Bakarac i Kraljevica slave tune i tunere

Bakarac i Kraljevica slave tune i tunere
Bakarčani i Kraljevičani ovog tjedna slave tune i tunere. U sklopu ovogodišnjeg “Leta va Kraljevici” petak i subotu na rasporedu je "Big game fishing" te jedinstveno bakaračko događanje- "Tira, tira”.
 
Otvorenjem izložbe “Tunere i tunersko ribarenje- vrime prolazi, tunere ostaju" u domu na Bakarcu ponedjeljak je počela “fešta od tune”. Izložba, u sklopu koje se prikazuju dokumentarni filmovi, a izložene su i fotografije o bakaračkim tunerama i tunolovu, se može pogledati svakog dana od 19 do 21 sat (05.08. do 00:00), sve do 6. kolovoza. 
 
Svečano otvorenje “Big game fishinga” na rasporedu je u petak (04.08.) na kraljevičkoj rivi. Već sljedeće jutro počinje lov na tune, a po povratku u Bakarac, nakon vaganja, uslijedit će proglašenje pobjednika i podjela nagrada i priznanja.
 
Atraktivna simulacija tunolova
 
Atraktivna bakaračka manifestacija “Tira, tira”, što počinje subotu u 19 sati, upotpunit će veliku “feštu od tune”. “Tira, tira” je simulacija tradicionalnog tunolova potezanjem mreže ispred “Sridnje”, u sklopu koje posjetitelji mogu vidjeti kako se u Bakarcu nekada lovila riba koja je svojevrsni simbol mjesta. Večer će završiti velikom feštom uz bend "Lady Luna" i Mladena Burnaća te dakako bakarački specijalitet- tunu. 

Foto: arhiva