Kraljevica 27. srpanj 2022. K.V.

Bakaračke tunere inspirirale umjetnički performans

Bakaračke tunere inspirirale umjetnički performans
"Trojica profesionalnih skakača- Dino Bajrić, Danko Dangubić i Evaldo Krnić, uz glazbenu pratnju izvoditi atraktivne skokove sa "straže"

U sklopu projekta “3rd-SPACE.EU/rope”, što se odvija kao dio “Kraljevačkog kulturnog leta”, sutra, 28. srpnja, u Bakarcu će biti održan jedinstveni umjetnički performans- “Skok u Drugi svijet- slijed prijelaza”. U 19 će sati trojica profesionalnih skakača- Dino Bajrić, Danko Dangubić i Evaldo Krnić, uz glazbenu pratnju izvoditi atraktivne skokove sa "straže" (tunere). 

Nakon performansa, u 21 sat, druženje će se nastaviti u Dvorcu Frankopan, uz razgledavanje zanimljive, kako najavljuju organizatori, dosad neviđene prostorne instalacije.


Projekt se odvija od 22 srpnja do 13 kolovoza, u organizaciji dviju udruga za potporu kulture i umjetnosti. RIZOM [K] iz Kraljevice i RHIZOM [D] iz Düsseldorfa te uz potporu Ministarstva kulture i znanosti pokrajine sjevernorajnske Vestfalije u Saveznoj Republici Njemačkoj, Ministarstva kulture i medija RH te Grada Kraljevice.

Likovno umjetnički program,koji donosi izložbe, performanse i koncerte , “potpisuju” Lina Franko i Lars Breuer, a umjetnički voditelj glazbenog programa je Stipe Bilić.