Kraljevica 5. rujan 2021.

Bakarčani se zainatili pa iz mora izvukli grdosiju od 180 kg

Bakarčani se zainatili pa iz mora izvukli grdosiju od 180 kg

“Tira Fishing Team” ulovio impozantan primjerak tune i pobrinuo se da ovogodišnja bakaračka “fešta od tune” ipak ne izostane u potpunosti. 

Nadaleko poznata “Tira”, bakaračka “fešta od tune”, zbog aktualne je situacije nažalost izostala i ove godine. To kao da je naljutilo Bakarčane, koji su, koroni u inat, iz mora izvukli tunu od 230 centimetra, tešku čak 180 kilograma.


Izvrstan ulov “potpisuje” bakarački “Tira Fishing Team”, koji je grdosiju ulovio jučer u Kvarnerskom zaljevu. Zbog impozantne kilaže ribu je s barke na rivu morala preseliti dizalica, gdje je izvagana, a u večernjim su satima Bakračani uživali u okusu i mirisu svog ulova. 

Inače, “Tira Fishing Team” sastavljen je od iskusnih ribolovaca koji veliku ribu love već dugi niz godina, a redovito sudjeluju i na big game natjecanjima. Za najnoviji ulov, koji je i rekord bakaračkog tima, zaslužni su: Renato Franko, Mateo Stipčić, Dino Deronjić i Igor Fajfer. 


“Istinski smo zaljubljenici u ribolov i uživamo u svakom trenutku na moru. Sama borba od griza do ribe u brodu trajala je pola sata. Zanimljivo je da je riba u prvom tiru izvukla 400 metara najlona s role i baš to zujanje role je san svakog big game ribara”, za kraj nam je rekao Franko.