Kraljevica 21. prosinac 2022. D. Sabljar, foto: M. Šegulja 

Bakranke u Kraljevici zapjevale Frankopanima u čast

Bakranke u Kraljevici zapjevale Frankopanima u čast
“Božić kod Frankopana” koncert Ženskog zbora Sklad održan je proteklog ponedjeljka u Frankopanskom kaštelu u Kraljevici

Koncert “Božić kod Frankopana” organiziran je u sklopu programa razvoja Kulturno- turističke rute Putovima Frankopana.


Elegantan, poviješću protkan ambijent restauriranog frankopanskog dvorca Nova Kraljevica kulisa je kakvu se samo može poželjeti za održavanje kulturnih priredbi, a Sklad je posjetiteljima priredio događaj zavidne razine. 

Iz repertoara  izdvajamo američku obradu ukrajinske skladbe Šćedrik, Carol of the bells, španjolski koral Nanita nana, njemačku tradicionalnu Tannenbaum, Tebe pojem, Stevana Mokranjca, kao i Ave Mariju Jacquesa Arcadelta, Offertorium pastorale, Ivana Zajca te Bone Jesu u obradi Albe Vidakovića. 


Uz Sklad je kao solista nastupio Igor Vlajnić, koji je briljantno i s puno emocija otpjevao skladbe White Christmas i... izazvavši tople aplauze publike. Maestro Vlajnić također je koncert pratio na klaviru, a dirigirala je odlična umjetnička voditeljica Sklada, Nada Matošević Orešković. 


Ovim su koncertom učinjeni novi koraci da se u ovo blagdansko božićno vrijeme ožive prelijepi frankopanski dvorci na području naše županije. Koncert je financijski podržala Primorsko- goranska županija, a organizator je TZG Kraljevica, uz podršku HGD Zvijezde Danice.